A fost desemnat cel mai apreciat joc video al anului

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 22:58
1705 citiri
A fost desemnat cel mai apreciat joc video al anului
„Baldur\'s Gate 3” a fost desemnat jocul video al anului

Jocul „Baldur's Gate 3”, bazat pe lumea „Dungeons and Dragons”, a fost desemnat jocul video al anului, în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor la Los Angeles, scrie AFP.

Amplasat într-un tărâm fantezist cu vrăjitori, elfi, barbari şi alte personaje, este cea mai recentă creaţie a Larian Studios.

„Echipa Larian şi-a pus inima şi sufletul în acest joc timp de şase ani, uneori în circumstanţe foarte dificile”, a declarat fondatorul şi directorul studioului, Swen Vincke, la primirea premiului.

Vincke a fost îmbrăcat în armură, care a reprezentat imaginea unui personaj din jocul care a cucerit milioane de fani de la lansarea sa la începutul lunii august.

Printre ceilalţi pretendenţi la acest titlu la The Game Awards 2023 s-a numărat şi jocul de survival horror „Alan Wake 2”, care a câştigat premiile cele mai importante pentru regie şi poveste.

Jocul, dezvoltat de Remedy Entertainment şi publicat de Epic Games, se concentrează pe un autor de succes care încearcă să scape într-o dimensiune alternativă.

Au participat la gală celebrităţi precum Matthew McConaughey şi Timothee Chalamet.

Japonezul Hideo Kojima, simbol al jocurilor video, a oferit o avanpremieră a unui joc „OD” pe care îl realizează în colaborare cu actorul şi cineastul Jordan Peele.

Kojima a declarat pe scenă că lucrează cu studiourile Xbox Game Studios de la Microsoft şi cu echipa de cloud computing a acesteia pentru a face din „OD” ceva deosebit de imersiv.

„Este un joc, nu mă înţelegeţi greşit, dar în acelaşi timp e un film, o nouă formă de media”, a declarat Kojima.

Jordan Peele, care a regizat filmele „Nope”, „Us” şi „Get Out”, a descris ceea ce a creat Kojima ca fiind complet imersiv şi absolut terifiant.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce a declarat "băiețelul din România" după ce a câștigat Ursul de Argint
Ce a declarat "băiețelul din România" după ce a câștigat Ursul de Argint
Actorul de origine română Sebastian Stan, care a câştigat Ursul de Argint pentru interpretare, rol principal, în filmul „A Different Man”, a declarat că acest premiu este foarte important...
Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, se află la al treilea mandat și a anunțat deja că intenționează să își continue activitatea în administrația locală. Numele său a fost...
#Baldur s Gate 3, #joc video, #premiu , #stiri externe