O lună în Bali, cât un weekend la Mamaia. De ce a devenit insula indoneziană atât de apreciată de turiști VIDEO

Luni, 25 Iulie 2022, ora 23:36
11631 citiri
O lună în Bali, cât un weekend la Mamaia. De ce a devenit insula indoneziană atât de apreciată de turiști VIDEO
Bali este la modă și printre nomazii digitali FOTO Pixabay

Destinațiile exotice sunt din ce în ce mai căutate de români. Una dintre ele este Bali, o provincie a Indoneziei și cea mai vestică dintre Insulele Sunda Mică.

Dincolo de plajele uimitoare și templele magice, Bali are practic orice fel de frumusețe naturală. Zone muntoase pline de verdeață, lacuri pitorești, cascade superbe, câmpuri de orez emblematice, grădini de flori, râuri și canioane secrete, toate acestea alcătuiesc peisajul insulei.

Bali este la modă și printre nomazii digitali. Oameni din toată lumea merg să lucreze de acolo pentru prețurile scăzute ale traiului de zi cu zi.

Potrivit unei aplicații de rezervări pentru cazare, pentru luna august, de exemplu, la o vilă de 3 stele cu rating de 8, doi adulți ar plăti pentru 30 de nopți 378 de lei.

Potrivit anunțului, proprietatea este la 1 minut pe jos față de plajă, are un restaurant, parcare privată și o piscină.

Și internetul Wifi este gratuit pentru turiști.

La acești bani, pe litoralul românesc ar fi cazarea doar pentru un weekend.

Pentru aceeași perioadă, turiști pot găsi cazare pentru o lună, în funcție de ce caută fiecare, și cu o mie de lei, dar poate sări și de 10 mii de lei.

Biletele de avion nu sunt foarte ieftine. Pentru luna august costă aproximativ 2000 de euro de persoană, însă dacă sunt achiziționate din timp pot fi cumpărate și cu 600-700 de euro.

Și mâncarea este ieftină. Cea mai accesibilă variantă este mâncarea locală de la tarabele stradale.

În general, prețul alimentelor în Bali este scăzut. Există restaurante scumpe pe insulă, bineînțeles, dar în cea mai mare parte, totul este foarte accesibil. O masă completă cu mâncare indoneziană locală costă 2 - 4 dolari. Mâncărurile occidentale pot începe de la 5 dolari.

Ubud, Candidasa și Canggu sunt printre cele mai vizitate zone ale insulei.

Pe lângă peisajele naturale idilice și plajele extrem de frumoase, Bali este recunoscută și pentru cultura sa.

Pe insulă încă se respectă multe tradiții culturale. Localnicii organizează numeroase ceremonii și sărbători pe tot parcursul anului, multe dintre acestea putând fi admirate de turiștii curioși, de la festivalul sărutului Omed-Omedan, la parada monștrilor înainte de ziua tăcerii. Turiștii se pot bucura, de asemenea, de cultura Bali prin muzică, dans și arhitectură.

Cetățenii din Bali sunt oameni spirituali, predominant hinduși, iar casele lor sunt dotate cu un mic templu, la care se roagă în fiecare zi. Tururile în temple sunt deosebit de populare în rândul turiștilor, nu doar pentru valoarea religioasă, ci și pentru cunoașterea culturii. De la templele maiestuoase de la mare, cu vedere la ocean, până la un mare complex de temple liniștitoare pentru suflet, sus pe munte, templele din Bali nu trebuie ratate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nori de cenușă pe cerul Indoneziei: Sute de oameni dintr-o insulă au fost evacuați după erupțiile multiple ale unui vulcan VIDEO
Nori de cenușă pe cerul Indoneziei: Sute de oameni dintr-o insulă au fost evacuați după erupțiile multiple ale unui vulcan VIDEO
Cel puţin 800 de persoane din provincia indoneziană Sulawesi de Nord au fost evacuate, după erupţiile multiple ale vulcanului Ruang din zonă, care de câteva zile aruncă pe cer lavă şi nori...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Bali, #Indonezia, #vacanta Bali, #nomazi digitali, #vacanta exotica , #stiri vacanta