O importantă bancă aflată sub controlul Chinei îngheață împrumuturile Rusiei

Joi, 03 Martie 2022, ora 16:24
10173 citiri
O importantă bancă aflată sub controlul Chinei îngheață împrumuturile Rusiei
Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură FOTO: AIIB

Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură (AIIB) a anunțat joi că a suspendat și a pus sub revizuire toate activitățile legate de Rusia și Belarus, în urma conflictului actual din Ucraina.

AIIB cu sediul la Beijing a transmis că măsura a fost luată pentru a-și proteja integritatea financiară, conform Reuters.

„În aceste circumstanțe și în interesul Băncii, conducerea a decis că toate activitățile legate de Rusia și Belarus sunt suspendate și în curs de revizuire”, se arată în comunicatul băncii.

China este cel mai mare acționar al băncii de dezvoltare, deținând 26,5% din puterea sa de vot.

România, membru al Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructură

Zeci de state din întreaga lume sunt membre ale AIIB. România a devenit membru al Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructură (Asian Infrastructure Investment Bank – AIIB),în 2017.

Hotărârea conducerii AIIB reprezintă o recunoaștere a capacității României de a participa la promovarea obiectivelor instituției financiare vizând susținerea proiectelor de infrastructură și de dezvoltare economică. În același timp, evidențiază relevanța României în contextul eforturilor actuale ale statelor din Europa și Asia de întărire a conectivității dintre cele două continente, cărora AIIB le acordă o importanță specială, scria la acel moment Ministerul Afacerilor Externe.

AIIB este o instituție bancară multilaterală de dezvoltare cu sediul la Beijing, înființată în anul 2016, ce urmărește cu prioritate susținerea dezvoltării economice și sociale în principal în Asia prin finanțarea de proiecte de infrastructură. Potrivit documentelor sale constitutive, instituția poate furniza finanțare oricărui membru sau entităților de pe teritoriul membrilor săi. Printre țările europene membre ale AIIB se numără Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda și Polonia.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Banca Asiatica Investitii infrastructura, #sanctiuni Rusia, #oprire imprumuturi , #stiri economice
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
pana la urma si chinezii i-o trag lui putin..
E
excelsior
rank 1