Banca Transilvania: Efectele zvonurilor despre banca au fost nesemnificative

Luni, 13 Octombrie 2008, ora 20:07
3329 citiri
Banca Transilvania: Efectele zvonurilor despre banca au fost nesemnificative

Zvonurile lansate saptamana trecuta impotriva Bancii Transilvania au avut efecte nesemnificative, in conditiiile in care banca este solida, are un portofoliu de credite de calitate, solvabilitate ridicata si lichiditate buna, a declarat, luni, directorul general al bancii, Robert C. Rekkers.

"Saptamana trecuta au existat zvonuri lansate impotriva Bancii Transilvania. Informatiile au circulat pe mai multe suporturi: mail, sms, telefon. Am anuntat, bineinteles, BNR si autoritatile. Efectele acestor informatii nefondate au fost nesemnificative. Suntem o banca solida, cu un portofoliu de credite de calitate, solvabilitate ridicata si lichiditate buna", a spus Rekkers.

Afirmatia directorului general al Bancii Transilvania vine ca urmare a declaratiei de luni a guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, care sustinea ca BNR va lua masuri extrem de drastice, inclusiv de retragere a licentei, daca se dovedeste ca zvonurile privind problemele unor banci din Romania au pornit din sistemul bancar, informeaza NewsIn.

"Ne-am intalnit cu Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si suntem hotarati sa le sprijinim demersurile pentru a gasi o modalitate de lucru cu raspandacii periculosi. Noi fiind alaturi de ARB, spunem ca o asemenea atitudine nu se justifica si sunt dator sa spun doua lucruri: legat de Banca Transilvania, acest atac informatic seamana ca doua picaturi cu ce s-a petrecut in 2000 cu BCR, insa acum situatia s-a linistit mult mai repede, media a fost mult mai matura si putini au mai muscat din momeala aceasta", declara Isarescu, luni, la o conferinta de presa.

Banca Transilvania se afla intre primele cinci banci din Romania, in functie de active. Are un capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este actionar semnificativ, cu o detinere de 15% din capitalul social.

Banca Transilvania are 523 de unitati si peste 6.700 de angajati, iar activitatea este organizata pe patru linii principale de afaceri - persoane fizice, IMM, companii mari si divizia pentru medici - pentru care banca are produse si servicii specifice, precum si un personal special pregatit.

Citeste si:
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Propunerea de guvern minoritar cu ex-ministrul apărării, Ciucă, în frunte, nu e decât încă o nouă tergiversare a soluționării crizei guvernamentale și, implicit, a crizei de stat...
Mafia politică din România ne-ar putea împinge spre Roexit
Mafia politică din România ne-ar putea împinge spre Roexit
Atunci când România a aderat la Uniunea Europeană, ea a acceptat, în mod implicit, și faptul că dreptul european primează în fața celui național, în cazul în care, eventual, acestea...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Angajat al BT ghiseul relatii cu FRAIERII
rank 1
adiretez
rank 1