Bancile, disperate dupa clienti pe segmentul de credite

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 06:48
3873 citiri
Bancile, disperate dupa clienti pe segmentul de credite
Foto: Foreclosure

"Nu doriti un credit? Sunteti unul dintre clientii cu un bun istoric pe care ii avem si am dori sa va oferim un imprumut. Va asteptam la banca saptamana viitoare, intr-o zi pe care o stabiliti dumneavoastra".

Incerc o eschivare. "De unde stiti ca sunt un bun client? Nu am nici un imprumut la dumneavoastra la banca". "Stim. In plus, figurati cu un depozit." Am refuzat politicos, dupa care m-a asigurat ca, daca ma razgandesc, ma asteapta la banca, la sucursala din Victoriei.

Dupa ce anul trecut putini erau cei care mai puteau intra in gratiile bancilor pentru un imprumut, acum unele banci isi suna clientii pentru a le oferi noi produse. In plus, saptamanal, apar comunicate de la banci care anunta reduceri de dobanzi la credite. Insa, un recent studiu de piata arata ca doar un roman din 10 mai este dispus sa se indatoreze la o banca.

Garanti Bank ieftineste creditele garantate

Astfel, recent, GarantiBank a anuntat ca reduce dobanzile la toate creditele garantate cu ipoteca pentru persoane fizice. Reducerea este de pana la 1,80% dobanzile la toate creditele garantate cu ipoteca pentru persoane fizice, acordate in euro, incepand cu data de 22 ianuarie 2010.

Banca mai are in oferta si un credit imobiliar in lei, euro, dolari sau franci elvetieni. Creditele nu au o suma maxima si au perioada de creditare de pana la 30 de ani. Noua dobanda este de 6% la euro (DAE 7,72% calculata pentru suma de 300.000 euro si perioada maxima de 30 ani).

La aceeasi banca, creditul pentru nevoi personale cu garantii reale are suma maxima este de 300.000 euro sau echivalentul in lei sau dolari. Dobanda este de 6,18% la euro (DAE 8,57% calculata pentru suma maxima de 300.000 euro si perioada maxima de 30 ani). "Si in acest an, unul dintre obiectivele principale ale GarantiBank este sa incurajeze creditarea persoanelor fizice si juridice. In urma acestei prime reduceri a dobanzilor din acest an, oferim unele dintre cele mai bune conditii de creditare din momentul de fata. In functie de tendintele pietei, anticipam si alte scaderi ulterioare, atat pentru creditele in moneda nationala, cat si pentru cele in euro", a declarat Murat Atay, director general GarantiBank.

OTP Bank Romania reduce dobanzile la creditele in lei

OTP Bank Romania a redus dobanzile la creditele in lei acordate pentru nevoi personale, imprumuturile ipotecare, auto si pentru constructii, dupa ce BNR a diminuat rata dobanzii de politica monetara de la 8% la 7,5%, la inceputul lunii ianuarie.

"Decizia de micsorare a dobanzilor la creditele in lei este un fenomen firesc, preconizat inca din 2009. Relaxarea politicii monetare de catre BNR va juca in continuare un rol considerabil pentru incurajarea acestei tendinte de scadere a ratelor de dobanda", a declarat, intr-un comunicat, directorul djunct de retail al OTP Bank Romania, Adrian Chichita.

Printre creditele care au inregistrat scaderi ale dobanzilor se numara creditul de nevoi personale cu ipoteca si creditul ipotecar de achizitii. Astfel, rata de dobanda anuala la creditele de nevoi personale cu ipoteca a scazut la 12,86%, pentru cele cu comision lunar, in timp ce pentru cele acordate fara comision s-a redus la 15,86%. "Alte credite care au cunoscut micsorari ale ratelor anuale de dobanda sunt creditul ipotecar pentru constructii, creditul auto, cat si creditul de nevoie personale", se mai arata in comunicatul al bancii.

Banca Transilvania a ieftinit creditele noi cu 0,5%

Si Banca Transilvania a ieftinit creditele noi in lei pentru persoane fizice si juridice, scazand dobanda cu jumatate de punct procentual, in linie cu reducerea dobanzii de politica monetara de la 8% la 7,5%, a declarat directorul general al bancii, Robert Rekkers.

"Pentru creditele deja existente in sold, am operat recent reduceri si analizam noi scaderi", a afirmat Rekkers. El a precizat ca banca a avut o abordare "anticriza", inclusiv prin lansarea unui produs pentru firme, prin care acestea pot beneficia de o scutire de la plata dobanzii si a principalului la credit timp de trei luni.

"Incercam sa venim in intampinarea clientilor. Creditele neperformante au crescut pentru toata lumea in 2009. Noi am restructurat credite ale clientilor, dar am si provizionat agresiv pana in trimestrul al treilea, tendinta care s-a continuat si in ultimul trimestru din an. Anul 2010 il vedem in continuarea lui 2009", a conchis Rekkers.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#credite banci, #clienti credite banci, #Garanti Bank, #Banca Transilvania, #dobanzi credite , #credite