Incepe conversia creditelor in franci

Marti, 05 Mai 2015, ora 08:18
4808 citiri
Incepe conversia creditelor in franci

Mii de romani care au credite in franci elvetieni au inceput sa fie chemati la banca, pentru a-si converti imprumuturile in moneda nationala.

Astfel, ratele celor peste 18.000 de clienti Volksbank, afectati de deprecierea abrupta a leului fata de francul elvetian, ar putea sa scada si cu o treime, potrivit Digi 24.

Criza francului elvetian - Proteste de amploare in Bucuresti si alte patru orase: Vrem si bancheri arestati!

Clientii Volksbank cu credite in franci elvetieni au inceput sa primeasca telefoane si SMS-uri prin care sunt chemati la ghiseul bancii. Odata ajunsi la banca, acestia vor afla oferta de conversie in lei, care e valabila pana la finalul lunii iulie.

Noul proprietar al Volksbank, Banca Transilvania, sustine ca e gata sa returneze clientilor comisionul de risc. In plus, banca e pregatita sa reduca suma ramasa de plata cu 22,5%.

"Exista riscul ca odata ce transforma creditul in lei pe o dobanda variabila, la un moment dat aceasta dobanda sa creasca si sa piarda ceea ce au castigat", a avertizat Dragos Nichifor, broker de credite.

Veste buna pentru romanii cu credite in franci la Volksbank

Volksbank a acordat cele mai multe imprumuturi in franci elvetieni, aproape 20.000. Totusi, in total, peste 75.000 de oameni au luat imprumuturi in franci si de la alte banci, care au transmis ca vin cu solutii personalizate pentru fiecare client in parte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#credite franci conversie lei, #banci credite franci elvetieni , #credite