Banca Transilvania a avut in 2010 profit in crestere cu 58%

Marti, 01 Februarie 2011, ora 10:24
1465 citiri
Banca Transilvania a avut in 2010 profit in crestere cu 58%

Banca Transilvania a obtinut in 2010 un profit net cu 58% mai mare decat in 2009, printre principalii factori care au influentat acest rezultat fiind veniturile din dobanzi, respectiv controlul strict al costurilor.

In ciuda contextului economic dificil, Banca Transilvania a continuat creditarea si si-a consolidat cota de piata. In plus, a gestionat prudent toate liniile sale de afaceri, dezvoltand inclusiv o platforma de produse anti-criza destinate atat companiilor, cat si persoanelor fizice, potrivit unui comunicat remis de banca.

"In anul 2010 ne-am focusat pe dezvoltarea sanatoasa a bancii. A fost un an dificil, insa, cu toate acestea, BT a urcat in sistemul bancar romanesc. Am ajuns la 1,5 milioane de clienti activi si am venit cu un plan responsabil, adaptat acestor vremuri. Am fost atenti la abordarea corecta a managementului riscului, provizionand chiar mai mult decat este reglementat. Toate activitatile au fost coordonate asa incat partea comerciala si prudentialitatea sa fie cat mai bine integrate", a declarat Robert C. Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Profitul brut realizat de BT in 2010 este de 135,02 milioane lei, fata de 86,02 milioane, cat a fost inregistrat in anul precedent, in timp ce profitul net a ajuns la 97,85 milioane de lei, in crestere cu 58%, comparativ cu 2009. Fata de prevederile bugetare ale anului 2010, profitul brut a fost realizat in proportie de 90%.

Portofoliul de credite a mentinut un ritm constant de crestere, soldul fiind de 13.365 milioane lei, la 31.12.2010, mai mare cu 10% fata de inceputul anului, ponderea fiind 60,22% credite pentru companii si 39,78% credite pentru persoane fizice, respectiv 61,83% credite acordate in moneda nationala si 38,17% denominate in valuta.

Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 7,37% din totalul portofoliului de credite.

Soldul provizioanelor din activitatea de creditare a crescut fata de anul precedent, de la 752 milioane lei la 1.356 milioane lei, din care 243 milioane reprezinta provizioane nedeductibile constituite suplimentar, ca abordare prudenta a managementului riscului de credit, in conditiile actuale de piata. Gradul de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane este de 138%, acest nivel fiind unul adecvat.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Banca Transilvania profit 2010, #Banca Transilvania rezultate financiare, #Banca Transilvania credite neperformante , #profit