Banca Transilvania si-a dublat profitul

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 18:45
1481 citiri
Banca Transilvania si-a dublat profitul

Profitul net inregistrat de Banca Transilvania in primele trei luni ale acestui an este dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.

BT a avut un profit net de 31,76 de milioane de lei in primul trimestru, fata de 16 milioane cat a avut in primele trei luni ale anului 2010, ceea ce a dus la lansarea devizei "Back to business" pentru anul 2011.

"Am obtinut in primele trei luni ale acestui an rezultate promitatoare, care ne indreptatesc sa continuam strategia de dezvoltare sanatoasa a afacerii si sa avem focus pe profitabilitate si pe cresterea cotei de piata a bancii.

Am realizat in primul trimestru 2011 un profit net cu 98% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care am abordat piata cu produse noi, inovatoare, iar indicatorii de solvabilitate si lichiditate sunt la nivele corespunzatoare", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Veniturile operationale ale bancii au fost de aproape 380 de milioane de lei, iar raportul cost/venit a fost de 47%, ceea ce a insemnat un bun nivel de rentabilitate. De asemenea, raportul de credite/depozite de 0,76 indica o lichiditate foarte buna a bancii, iar rata de solvabilitate s-a situat peste nivelul prudential impus de BNR. Au crescut si numarul de operatiuni si numarul de clienti activi.

"Portofoliul de credite este unul stabil, preponderent in lei, soldul ajungand la 13.427 milioane lei, din care 61,24% reprezinta credite pentru companii, iar 38,76% sunt credite pentru persoane fizice.

In conditiile unui management al riscului adaptat contextului economic actual, soldul provizioanelor a crescut cu 9% in primele 3 luni ale acestui an, de la 1,356 milioane de lei, la 1.479 milioane de lei. Din acestea, suma de 256,7 milioane de lei reprezinta provizioane nedeductibile fiscal, constituite suplimentar, ca o abordare prudenta a managementului riscului de credit.

In ceea ce priveste creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, la aceeasi data, acestea reprezinta 7,82% din totalul portofoliului de credite", mai informeaza BT.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#profit Banca Transilvania, #crestere profit , #profit
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
jesus, ce nasol...nu ar trebui sa-i dam vreo 5 miliarde ajutor de la buget?!