Banca Transilvania preia Volksbank UPDATE: Ce se intampla cu creditele romanilor

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 10:26
7070 citiri
Banca Transilvania preia Volksbank UPDATE: Ce se intampla cu creditele romanilor

Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania a aprobat preluarea Volksbank Romania, iar contractul de achizitie a 100% din titluri va fi semnat miercuri.

Banca Transilvania si Volksbank vor actiona separat pana la finalizarea procedurii, urmand ulterior ca Volksbank sa fie integrata, potrivit unui comunicat la Bancii Transilvania citat de Mediafax.

"Incorporarea Volksbank in cadrul BT va avea loc dupa indeplinirea tuturor procedurilor legale si dupa solicitarea si primirea tuturor aprobarilor necesare din partea autoritatilor competente", se precizeaza in document. Tranzactia a fost avizata marti de catre CA al Bancii Transilvania.

"In urma acestei tranzactii, estimam o crestere pe segmentul de retail. Preluam de la Volksbank 190.000 de clienti si credite ipotecare foarte multe. (...) Am ales Volksbank pentru ca are un portofoliu complementar Bancii Transilvania. (...) Urmarim sa ajungem pe locul doi in sistemul bancar din Romania", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, potrivit Romania TV.

Oficialii bancii arata ca preluarea completa va avea loc la jumatatea anului 2015, insa nu au mentionat care este valoarea tranzactiei. Referitor la creditele neperformante si aflate in litigiu de la Volksbank, acestea ar putea fi rediscutate in ceea ce priveste termenii si conditiile.

Tranzactia va fi finalizata doar dupa ce va primi aprobare din partea Consiliului Concurentei si a BNR.

Banca Transilvania vrea sa cumpere Volksbank Romania (Video)

La finele lui noiembrie au aparut in presa informarii potrivit carora Banca Transilvania SA, a treia banca din Romania, ar fi in discutii pentru achizitionarea Volksbank Romania SA.

Volksbank Romania este detinuta de VBI Beteiligungs (Austria) in proportie de 99,99%. Austriecii au vandut anul acesta Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank, din Rusia. Grupul Volksbank detine 51% din actiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG/WGZ Bank AG din Germania si BPCE din Franta au cate 24,5%.

Volksbank Romania a inregistrat anul trecut pierderi de 103,6 milioane de euro, mai mici insa cu 38,5% fata de cele raportate de banca in 2012, cand au atins 168,5 milioane de euro. Majoritatea pierderilor au fost generate de provizioane.

#Volksbank preluat Banca Transilvania, #Volksbank Romania banca Transilvania , #Volksbank