Angajata unei bănci din Ploiești fura bani din conturile clienților și își plătea abonamentul la Netflix

Sambata, 12 Februarie 2022, ora 03:44
12667 citiri
Angajata unei bănci din Ploiești fura bani din conturile clienților și își plătea abonamentul la Netflix

Roberta Andreea Georgescu, fost ofițer servicii bancare în cadrul sucursalei Alpha Bank din Ploiești, a fost condamnată la doi ani și șapte luni de închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată pentru acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice în formă continuată.

Ca pedeapsă suplimentară, femeia a fost obligată de instanță să muncească în folosul comunității pentru 60 de zile în cadrul S.C. Servicii de gospodărire urbană Ploieşti S.R.L. sau Administrația parcului memorial “Constantin Stere” din același oraș.

Sentința dată de Tribunalul Prahova nu a fost apelată în termenul prevăzut de lege.

Angajata băncii din Ploiești este acuzată că începând din luna aprilie a anului 2019 și până spre finalul aceluiași an a retras bani, peste 40.000 de lei, din conturile a doi clienți și i-a cheltuit în interes propriu.

O parte din bani i-a transferat în contul soțului său și în contul unei alte persoane, dar a făcut și plăți către diverși comercianți folosindu-se de serviciul Online Banking. Cu banii furați din conturile oamenilor funcționara și-a plătit inclusiv abonamentul de Netflix și cumpărăturile de la supermarket.

Femeia a început să fure bani din aprilie 2019. Se ”aproviziona” din conturile a două persoane pe care le-a ales special pentru că a văzut că acestea nu se folosesc în mod constant de bani, contul fiind unul cel mai probabil pentru economii.

Pentru că avea acces la toate datele, angajata băncii a făcut carduri aferente celor două conturi și a început să facă extrageri de numerar în mod constant, activând inclusiv serviciul de Online Banking fără știrea titularilor.

În decembrie 2019 ”afacerea” s-a finalizat pentru că unul dintre posesorii conturilor din care funcționara fura de câteva luni a venit la bancă să scoată bani. Atunci a aflat omul că în conturile lui sunt zero lei, solicitând băncii să facă ancheta de rigoare pentru a afla ce s-a întâmplat cu economiile sale.

Vinovata, în acele zile în concediu, a fost informată că unul dintre clienți se interesează de bani. Speriată de ce-ar fi putut să pățească, i-a mărturisit totul soțului în contul căruia virase o mare parte din banii furați fără ca acesta să aibă habar.

Conform legii, banca a reclamat situația poliției care a deschis dosar penal în cauză.

Angajata suspectă a recunoscut toate acuzațiile, explicând că în acea perioadă se confrunta cu mari probleme financiare, dar intenția ei era să dea banii înapoi celor doi clienți de la care se împrumutase fără ca aceștia să știe.

Sumele de bani transferate fraudulos au fost restituite celor doi păgubiți, cu tot cu dobânzile aferente.

Roberta Georgescu a fost trimisă în judecată de DIICOT Ploiești pe 18 august 2021, iar Tribunalul Prahova a dat sentința după doar trei termene de judecată.

Sentința prin care fosta angajată a băncii a fost condamnată la închisoare cu suspendare nu a fost contestată.

Citeste si:
Cum răspunde Alexandru Rafila, după ce USR l-a acuzat de un posibil „blat” prin care a dat OMS peste 20 de milioane de euro
Cum răspunde Alexandru Rafila, după ce USR l-a acuzat de un posibil „blat” prin care a dat OMS peste 20 de milioane de euro
USR îl acuză, miercuri, 17 august, pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că a semnat un contract pentru consultanţă, de 21 de milioane de euro, cu Organizaţia Mondială a...
Românii amendați pentru că nu au completat formularul de intrare în țară primesc banii înapoi. Care este procedura
Românii amendați pentru că nu au completat formularul de intrare în țară primesc banii înapoi. Care este procedura
Ministerul Dezvoltării a aprobat şi publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabileşte procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani achitate de cetăţeni,...
Comentarii
Maramu1976
rank 1
L-ați mai postat odată....