O mare bancă a recunoscut că a ajutat mai mulți americani să ascundă în Elveția peste cinci miliarde de dolari

Marti, 05 Decembrie 2023, ora 08:08
2334 citiri
O mare bancă a recunoscut că a ajutat mai mulți americani să ascundă în Elveția peste cinci miliarde de dolari
Banca a încheiat un acord cu procurorii americani FOTO/Pixabay

O mare bancă elveţiană a recunoscut că a conspirat cu contribuabilii americani şi alţii pentru a ascunde peste 5,6 miliarde de dolari de fiscul american (IRS), a anunţat luni Departamentul de Justiţie, citat de CNBC.

Banque Pictet, divizia de private banking a grupului Pictet, cu o istrorie de 218 ani, va plăti aproximativ 122,9 milioane de dolari sub formă de restituiri şi penalităţi, ca parte a unui acord cu procurorii.

Între 2008 şi 2014, banca a avut 1.637 de conturi pe numele unor clienţi americani, care s-au sustras în mod colectiv de la plata unor impozite americane de aproximativ 50,6 milioane de dolari, a spus DOJ.

Conturile în sine deţineau peste 5,6 miliarde de dolari, din activele totale de aproximativ 20 de miliarde de dolari de la contribuabilii americani pe care banca le-a administrat în perioada relevantă.

Dacă banca respectă termenii acordului său, Departamentul de Justiţie a fost de acord să amâne urmărirea penală pentru trei ani şi apoi să respingă acuzaţia de conspiraţie criminală pentru fraudarea IRS.

Ca parte a acordului, banca a fost, de asemenea, de acord să coopereze cu investigaţiile aflate în desfăşurare asupra conturilor bancare ascunse.

”Înlăturarea abuzurilor financiare rămâne o prioritate pentru acest birou. Încurajăm companiile şi instituţiile financiare să vină la noi pentru a raporta faptele greşite înainte de a veni noi la dumneavoastră”, a declarat Damian Williams, procurorul SUA pentru Districtul de Sud din New York, într-un comunicat.

Grupul Pictet a declarat într-un comunicat că acordul urmează ”cooperării extinse cu autorităţile americane, în deplină conformitate cu legea elveţiană”.

”Pictet este încântat că a rezolvat această problemă şi va continua să ia măsuri pentru a se asigura că clienţii săi îşi îndeplinesc obligaţiile fiscale”, se arată în comunicat.

Grupul Pictet a ajutat clienţii să eludeze impozitele din SUA prin deschiderea, menţinerea şi ascunderea conturilor nedeclarate pentru ei, au acuzat procurorii.

Banca a folosit ”o varietate de mijloace” pentru a ascunde aceste conturi, conform acordului de urmărire penală amânată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Banca, #Elvetia, #dolari, #americani, #conspiratie , #banci