Femeia care a reușit să păstreze banii transferați din greșeală de o bancă în contul ei: Ce a făcut cu peste 10 milioane de dolari

Luni, 13 Februarie 2023, ora 11:50
9758 citiri
Femeia care a reușit să păstreze banii transferați din greșeală de o bancă în contul ei: Ce a făcut cu peste 10 milioane de dolari
Persoană care numără bani FOTO Pixabay

O companie de tranzacționare cu criptomonede a transferat accidental 10,5 milioane de dolari, către o femeie.

Aceasta a reușit să cumpere rapid o vilă cu banii și a distribuit restul în conturi bancare diferite. Compania a descoperit abia după șapte luni eroarea și a încercat să își recupereze banii, însă procesul s-a dovedit a fi dificil, iar femeia nu a returnat banii.

Platforma de tranzacționare cu criptomonede Crypto.com a transferat accidental 10,5 milioane de dolari către australiana Thevamanogari Manivel, o rezidentă din Melbourne.

Femeia a cumpărat rapid o vilă cu ei și a distribuit restul de milioane în diferite conturi bancare.

Compania, care în Australia operează sub numele de Foris GFS, nu a observat eroarea decât după șapte luni de la transferul tranzacției, iar apoi a ajuns cu problema în instanță.

Transferul ar fi trebuit să fie o rambursare de doar 100 de dolari în contul lui Manivel, relatează kreiszeitung.de.

Femeia a primit peste 10 milioane pentru că un angajat al companiei a introdus din greșeală numărul contului în câmpul sumei de transfer. Pentru a recupera banii, Crypto.com a mers la Înalta Curte din Australia.

Incidentul a avut loc în urmă cu un an și jumătate.

Instanța a reușit să înghețe doar o mică parte din suma totală, aproximativ 400.000. dolari.

În timpul procesului, s-a dezvăluit că Manivel cumpărase deja o vilă în valoare de 1,35 milioane de dolari la Craigieburn din nordul Melbourne.

Ea a transferat dreptul asupra proprietății surorii ei, Thilagavathy Gangadory, care locuiește în Malaezia.

Instanța a emis un ordin de înghețare a bunurilor obținute ilegal de către Gangadory, fără succes, deoarece nu a fost obținut niciun răspuns nici de la sora lui Manivel, nici de la avocații ei.

Banii nu au fost încă returnați

Primele încercări de returnare a banilor nu au avut succes, iar instanța a acordat Crypto.com o hotărâre implicită care îi ordonă lui Gangadora să vândă casa cât mai curând posibil. Banii ar trebui returnați imediat companiei cu o dobândă de aproximativ 30.000 de dolari. Abia după aceea instanța va decide dacă cazul s-a încheiat sau dacă instituția cripto-financiară va recupera restul milioanelor, scrie ziarulromanesc.de.

Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va trebui să...
Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Olivier Giroud (37 de ani) urmează să facă o schimbare de peisaj în această vară. Potrivit RMC Sport, atacantul francez a ajuns la un acord cu Los Angeles FC. Ajuns la finalul...
#Banca, #greseala, #transfer, #bani, #cont, #femeie , #stiri internationale