Bancomate aruncate în aer la Constanța. Câți ani de închisoare au primit hoții

Joi, 22 Februarie 2024, ora 18:25
2351 citiri
Bancomate aruncate în aer la Constanța. Câți ani de închisoare au primit hoții
Bancomatul distrus de la Pavilionul Expozițional din Constanța FOTO captură video Poliția Română via ziuadeconstanța

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat joi, 22 februarie, în dosarul în care au fost judecate două persoane care au aruncat în aer două bancomate în judeţul Constanţa, în noiembrie 2022.

Magistraţii au decis condamnarea lui Gheorghe - Călin Apostol, la şase ani şi 11 luni de închisoare şi a Katiei Sanginesi, la cinci ani şi şase luni de închisoare.

De asemenea, instanţa îi obligă pe cei doi la plata următoarelor sume: 50.000 lei către partea civilă UAT Comuna Castelu; 48.492,23 lei către partea civilă BRD Groupe Societe Generale; 47.601,89 lei către partea civilă Raiffeisen Bank; 15.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii, către partea civilă Consiliul Judeţean Constanţa; 860 euro, echivalentul în lei la data plăţii, către partea civilă Banca Transilvania.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Câți bani au furat cei doi

Cei doi au fost trimişi în judecată în luna ianuarie 2023 de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

”La data de 18 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:10, după ce în prealabil a smuls camera video de la sistemul de supraveghere video al Primăriei Castelu, ulterior, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, situat în comuna Castelu, str. Republicii, prin deflagraţie imobilul suferind prejudicii de circa 50.000 lei prin distrugerea structurii sale, iar banca suferind prejudiciul de 48.492,23 lei, după care din interiorul ATM-ului distrus a sustras suma de 1.550 lei”, au precizat procurorii.

Ultimul atac a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie 2022, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa.

”La data de 28/29 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:32, având faţa acoperită, prin folosirea de materiale explozive fabricate de coinculpată, inculpatul a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa situat pe bulevardul Mamaia nr. 331A, din cauza deflagraţiei fiind provocate distrugeri masive asupra clădirii, în valoare de circa 15.000 euro, după care din interiorul ATM-ului distrus a sustras suma de 98.900 lei”, au mai transmis procurorii constănţeni.

Ei au fost prinşi la scurt timp după ultimul atac şi au recunoscut faptele în faţa anchetatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au amendat cu 30.000 de lei un service auto din satul Lazu pentru devierea unui curs de apă. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au anunţat...
#bancomate aruncate aer, #Constanta, #hoti bancomat, #hoti condamnati , #jaf