Locuitorii dintr-o țară cu un milion de români stau pe saltele de bani: Economii de 430 de miliarde doar în numerar

Joi, 12 Septembrie 2024, ora 01:01
90708 citiri
Locuitorii dintr-o țară cu un milion de români stau pe saltele de bani: Economii de 430 de miliarde doar în numerar
Britanicii dețin economii în numerar de 430 de miliarde de lire sterline FOTO: Yahoo

Un raport efectuat de către o firmă financiară specializată dintr-o țară occidentală, în care trăiesc un milion de români, arată că locuitorii săi stau pe saltele de bani, iar economiile lor în numerar se ridică la uriașa valoare de 430 de miliarde de lire sterline.

Compania Barclays, care a realizat analiza, spune că cei 13 milioane de britanici sunt expuși riscului de a pierde profituri mari, dacă nu ar investi banii ținuți sub formă de numerar.

Cercetările făcute de Barclays menționează că sunt necesare schimbări de reglementări pentru a-i încuraja pe cei care dețin bani în numerar să-și pună economiile la treabă, potrivit Financial Times.

Banca a spus că cifrele s-au bazat pe informațiile legate de oamenii cu economii, care dețin deja de peste șase luni venituri în numerar, și a subliniat „amploarea oportunității” dacă mai multe persoane ar investi.

O țară NATO îl înfurie pe Putin. Ucraina poate da lovitura de grație Rusiei cu o armă primită după doi ani de așteptare VIDEO

Andrew Hagger, fondatorul site-ului de finanțare pentru consumatori MoneyComms, a declarat: „Pentru oamenii care stau pe grămezi de numerar ca o plasă de siguranță pentru economii, atunci când investiți o parte din acestea, v-ar putea ajuta să obțineți o pensionare mai bună”.

Cercetarea vine în momentul în care Autoritatea de Conduită Financiară finalizează planurile pentru a ajuta companiile să ofere îndrumări financiare – mai degrabă decât sfaturi complete – ca o modalitate de a ajuta oamenii să investească. Oferirea de consiliere poate fi greoaie pentru firme, deoarece necesită reglementări și costuri suplimentare.

FCA a declarat în cadrul consultării de anul trecut că o opțiune este aceea de a permite companiilor să ofere „asistență direcționată” fără taxe inițiale, astfel încât firmele să poată sugera produse sau cursuri privind tranzacționarea de acțiuni bazate pe o piață țintă relevantă pentru consumator – mai degrabă decât sfaturi individuale.

Miliardarul Bill Gates avertizează omenirea, anunțând și un termen: Două catastrofe vor lovi lumea VIDEO

O altă opțiune este de a permite o „consiliere simplificată”, astfel încât firmele să poată ajuta persoanele cu sume mai mici de investit și cu nevoi mai puțin complicate, fără a fi neviabilă din punct de vedere economic pentru firmă.

Barclays a spus că o cincime dintre oamenii care nu investesc în prezent cred că au cunoștințe insuficiente, potrivit sondajului său efectuat pe mai mult de 2.000 de persoane. Un sfert a considerat, de asemenea, că investițiile sunt prea complicate.

Factorii politici încearcă să încurajeze investițiile în acțiunile din Marea Britanie, care au suferit de pe urma unei perioade lungi de ieșiri de capital, deoarece investitorii și-au mutat banii în acțiunile globale în căutarea unor randamente mai mari.

Sasha Wiggins, directorul executiv la Barclays Private Bank and Wealth Management, a declarat: „Dacă acest decalaj de investiții din Regatul Unit poate fi redus, vom aborda două oportunități majore neexploatate - una pentru cei 13 milioane de investitori potențiali care ar putea câștiga profituri mai bune din economiile lor în numerar, pe termen lung; iar cealaltă pentru piețele de capital din Marea Britanie, care ar putea vedea un impuls dacă mai mulți oameni cu economii ar investi.”

Putin a rămas cu buza umflată: Rușii au ”cucerit” un oraș din deșert, cumpărând apartamente de 6,3 miliarde de dolari

Tom Stevenson, director de investiții la Fidelity International, a declarat că piața de valori din Marea Britanie se tranzacționează „destul de aproape” de un „teritoriu de negociere absolut”. Prin comparație, el a spus că valoarea acțiunilor americane este „aproape de vârfurile lor recente”.

Wiggins a spus că cheia pentru deblocarea economiilor este „schimbarea reglementată”. Barclays a făcut o serie de recomandări, inclusiv a solicitat FCA să dezvolte o „insignă” pentru investițiile „entry-level” pentru investitorii mai puțin experimentați.

A cerut autorităților de reglementare să reducă birocrația - cum ar fi declarațiile, avertismentele de risc și documentația - necesare în prezent pentru investitorii începători pentru a începe să tranzacționeze.

Kitty Ussher, șeful grupului de dezvoltare a politicilor la Barclays, a declarat: „Cercetarea noastră sugerează două bariere mari care îi împiedică pe cei cu economii să se implice în investiții: dificultatea de a identifica produsul de investiții potrivit pentru nevoile lor financiare și incapacitatea de a face comparații de produse.”

”România încă este o ţară a cash-ului. Există apetitul acesta de a ne îmbogăţi peste noapte”, susține un director din BNR
”România încă este o ţară a cash-ului. Există apetitul acesta de a ne îmbogăţi peste noapte”, susține un director din BNR
România este încă o țară a cash-ului, în care partea de fraudă este una gestionabilă la un nivel relativ confortabil, față de alte state mult mai dezvoltate din perspectivă financiară,...
Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
Firma energetică de stat Électricité de France (EDF), care este cel mai mare operator de active nucleare din lume, precum şi firma japoneză ITOCHU sunt interesate de proiectul hidrocentralei...
#bani economisire, #Marea Britanie, #economie Marea Britanie, #lire sterline, #bani cash, #romani Marea Britanie , #stiri financiare
  1. Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
  2. Cu ce design și specificații va veni noul Xiaomi 15 Pro, telefonul așteptat de mulți utilizatori români
  3. Merită efortul să deții o mașină electrică? Concluzia unui șofer care conduce de patru ani un astfel de vehicul
  4. Samsung a lansat cel mai ieftin telefon echipat cu ecran AMOLED. Care este prețul extrem de avantajos
  5. HP a prezentat soluțiile sale de inteligență artificială la un eveniment în București. Tehnologii avansate de securitate
  6. O companie de zboruri ieftine scumpește bagajele. Cum se schimbă politica operatorului aerian
  7. Un gigant al petrolului schimbă macazul și accelerează investițiile în țiței. Greenpeace: „Pune profitul înainte de orice altceva”
  8. Smart TV-urile devin "sisteme de supraveghere" în beneficiul companiilor de publicitate, arată un studiu CDD
  9. Revolut își va deschide sucursala din România până la finalul anului. La ce schimbări trebuie să se aștepte clienții
  10. ”România încă este o ţară a cash-ului. Există apetitul acesta de a ne îmbogăţi peste noapte”, susține un director din BNR