Oamenii au devenit dependenți de o pasiune: Au aruncat cu banii, 21 de miliarde de euro cheltuiți în 6 luni

Marti, 10 Septembrie 2024, ora 01:07
3208 citiri
Oamenii au devenit dependenți de o pasiune: Au aruncat cu banii, 21 de miliarde de euro cheltuiți în 6 luni
Jocuri de noroc FOTO / Unsplash

Fiecare comunitate are propriile sale norme, standarde, stigmate și niveluri de ceea ce este acceptabil și ce nu este. Însă în societatea modernă, oamenii au devenit dependenți de anumite obiceiuri și pasiuni, precum consumul de cafea, țigări sau alcool, care conduc în topul mondial.

Cel puțin 80% dintre adulții din întreaga lume au apelat la jocurile de noroc cel puțin odată într-un an, iar cei mai pasionați au aruncat pur și simplu cu banii. Astfel, grecii au pariat de 21,25 miliarde de euro în doar 6 luni din 2024. Spre comparație, în România, în 2022, cifra de afaceri din domeniul jocurilor de noroc și pariuri a fost de 2,4 miliarde de euro.

Cifrele pieței jocurilor de noroc pentru prima jumătate a anului din Grecia nu arată doar creșterea valorii pariurilor, ci și creșterea semnificativă a veniturilor colectate de stat din această activitate, potrivit Ekathimerini.

În perioada ianuarie-iunie 2024, cifra de afaceri totală (CAT) a industriei de jocuri din Grecia, care provine în principal din repatrierea banilor câștigați de jucători la jocurile de noroc, a crescut cu 13,3%, la 21,25 miliarde de euro, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023.

Dezvăluiri din dosarele secrete ale FBI. Operațiunea ascunsă a lui Putin contra unei importante țări vestice

Partea leului din TGR, de ordinul a 15 miliarde de euro, provine din jocurile online (+18% față de primul semestru din 2023). Acesta este urmat de OPAP, cu aproximativ 5 miliarde euro și o creștere de 4,1% pe an.

TGR au o abatere semnificativă în raport cu TGR reformat, care a crescut cu 10,1% până la 7,5 miliarde euro, iar Comisia elenă pentru jocuri de noroc (EEEP) a început să calculeze, reprezentând suma care a fost efectiv pariată (după deducerea profiturilor și a impozitelor). Cea mai mare contribuție de 3,46 miliarde euro la TGR (reformat) provine de la OPAP, cea mai mare firmă de jocuri din Grecia, urmată de companiile online cu 3,37 miliarde EUR.

Veniturile statului din drepturi au crescut în prima jumătate a anului, anual, cu un total de 12,3%, la 288,2 milioane de euro. Motivul este noul joc Euro Jackpot, care are o rată crescută a redevențelor, impozitarea corespunzând la 30% din venitul brut din jocuri (GGR).

O țară de 9 milioane de km pătrați lovită de o criză gigantică: Străinii scot miliardele de acolo într-un ritm record

O creștere semnificativă, de 17,8%, a fost înregistrată și de taxa pe jucători, a cărei valoare totală a ajuns la 188 de milioane euro. În total, din taxa și drepturile jucătorilor, în perioada ianuarie-iunie, statul grec a încasat 476 de milioane euro, în creștere cu 14,4% față de aceeași perioadă a anului 2023.

Potrivit datelor EEEP, cifra de afaceri totală a cazinourilor a crescut cu 4,3%, până la 980,2 milioane de euro, această categorie specială a pieței înregistrând cele mai mici venituri, după loterii și hipodromuri.

O țară puternică din Europa cu peste 800.000 de români lovită de criză: Dezastrul nemaivăzut de 87 de ani

După cum precizează organismul de supraveghere într-un buletin informativ, dintre cele 10 cazinouri în funcțiune, cele mai problematice au fost și sunt cazinoul Loutraki din Atena și cele trei cazinouri în care Kostas Piladakis a fost principalul acționar.

„Singura speranță de salvare pentru aceste patru cazinouri era să găsească un investitor care să se ocupe de redresarea lor. Nu a fost ceva ușor, deoarece datoriile acumulate erau și sunt multe, procedurile birocratice sunt descurajante, problemele cu personalul sunt mari, iar ca investiții nu sunt deosebit de atractive”, se menționează în comunicatul autorităților.

Poate inteligența artificială să înlocuiască avocații? Meserii tot mai importante, sub semnul întrebării
Poate inteligența artificială să înlocuiască avocații? Meserii tot mai importante, sub semnul întrebării
Cu toții am observat avansul rapid al tehnologiei în ultimele decenii, iar inteligența artificială (AI) a devenit un subiect central în multe industrii. Dar ce se întâmplă atunci când AI...
Inteligența artificială este disponibilă și pe WhatsApp. Ce pot face acum utilizatorii cu noul „asistent personal” de la Meta
Inteligența artificială este disponibilă și pe WhatsApp. Ce pot face acum utilizatorii cu noul „asistent personal” de la Meta
Microsoft a lansat o nouă funcționalitate destinată utilizatorilor WhatsApp, integrând asistentul său avansat, Copilot, direct în aplicația de mesagerie. Această inovație aduce...
#bani jocuri noroc, #jocuri noroc, #Grecia , #stiri financiare
  1. Poate inteligența artificială să înlocuiască avocații? Meserii tot mai importante, sub semnul întrebării
  2. Inteligența artificială este disponibilă și pe WhatsApp. Ce pot face acum utilizatorii cu noul „asistent personal” de la Meta
  3. Apple finalizează testele pentru iOS 18.1: Ce noutăți aduce actualizarea?
  4. Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
  5. Cu ce design și specificații va veni noul Xiaomi 15 Pro, telefonul așteptat de mulți utilizatori români
  6. Merită efortul să deții o mașină electrică? Concluzia unui șofer care conduce de patru ani un astfel de vehicul
  7. Samsung a lansat cel mai ieftin telefon echipat cu ecran AMOLED. Care este prețul extrem de avantajos
  8. HP a prezentat soluțiile sale de inteligență artificială la un eveniment în București. Tehnologii avansate de securitate
  9. O companie de zboruri ieftine scumpește bagajele. Cum se schimbă politica operatorului aerian
  10. Un gigant al petrolului schimbă macazul și accelerează investițiile în țiței. Greenpeace: „Pune profitul înainte de orice altceva”