Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fondul Proprietatea a platit 8,22 milioane lei pentru rascumpararea a 12,43 milioane actiuni

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 14:02
1369 citiri
Fondul Proprietatea a platit 8,22 milioane lei pentru rascumpararea a 12,43 milioane actiuni
Foto: Arhiva

Fondul Proprietatea (FP) a rascumparat in perioada 29 aprilie - 3 mai peste 12,43 milioane de actiuni proprii, pentru care a platit in total aproape 8,22 milioane lei, potrivit datelor publicate de FP intr-o raportare transmisa miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Titlurile au fost achizitionate la preturi cuprinse intre 0,65993525 lei/actiune si 0,66397912 lei/actiune.

Fondul deruleaza un program de rascumparare de actiuni care vizeaza preluarea unui pachet reprezentand maximum 8% din titlurile proprii.

Programul de rascumparare a cel mult 8% din actiunile Fondului Proprietatea a fost aprobat de actionari pe 25 aprilie 2012, insa a demarat abia in 2013 deoarece decizia AGA a fost contestata de un actionar al FP, avocatul Ioana Sfiraiala.

Fostul ambasador Mark Gitenstein, numit la conducerea Fondului Proprietatea (Video)

La inceputul lunii martie 2013, FP a obtinut o decizie favorabila la Tribunalul Bucuresti.

Programul de rascumparare actiuni proprii se desfasoara pe o perioada de 18 luni, la preturi cuprinse intre 0,2 lei si 1,5 lei. Titlurile rascumparate ar urma sa fie anulate, potrivit deciziei actionarilor. Fondul a derulat un program de rascumparare si in anul 2011, cand a achizitionat 1,7% din actiunile proprii, pentru 120 milioane lei. Fondul a anuntat la acel moment ca doreste sa rascumpere 10% din actiuni.

Potrivit reglementarilor, Fondul poate rascumpara un volum zilnic de actiuni de pana 25% din volumul mediu zilnic de actiuni tranzactionate pe bursa.

FP este un fond inchis de investitii, creat cu scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de regimul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Fondul Proprietata rascumparare actiuni, #Proprietatea actiuni fond , #actiuni