Mazare: Dupa validarea Guvernului, actiuni ale Portului Constanta vor trece la Primarie

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 18:56
2216 citiri
Mazare: Dupa validarea Guvernului, actiuni ale Portului Constanta vor trece la Primarie
Foto: Arhiva

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, miercuri, ca premierul Victor Ponta i-a promis ca actiunile cerute ale Portului Constanta vor trece "foarte rapid" sub administrarea sa.

"Am vorbit si cu Sova (ministrul propus la Transporturi - n.red.), si cu Ponta. Ponta intotdeauna a spus ca sustine acest demers de a trece actiunile in varianta pe care am discutat-o noi. Sigur ca as fi vrut mai mult, dar e ok si asa, iar ministrul Sova si-a luat angajamentul sa faca acest lucru", a spus Mazare, citat de Mediafax.

Edilul a mentionat ca daca nu isi vor respecta promisiunea, atunci lumea "nu va mai vota".

Portul Constanta, marul discordiei intre Mazare si Ponta. Primarul il ameninta pe premier

De asemenea, Radu Mazare a insistat asupra faptului ca rugamintea sa va deveni realitate "foarte rapid", pana la alegerile europarlamentare.

In plus, edilul a sustinut ca daca Guvernul va fi validat in aceasta saptamana, atunci procedurile vor fi derulate imediat.

"Pot sa va spun ca de luni directorul portului va fi la usa ministrului Sova cu procedura de transfer, cu procedura de listare a actiunilor, cu firma care este desemnata sa le scoata la Bursa. Eu nu stiu toate amanuntele astea, ca e bucataria lor", a adaugat Mazare, conform sursei citate.

Potrivit intelegerii, Primaria va primi inca 15% din actiunile Portului Constanta, iar un pachet de 15% va fi listat la Bursa.

In prezent, statul detine 60 la suta din actiunile APMC, 20 la suta Fondul Proprietatea si 20 la suta Consiliul Local Municipal Constanta.

#Mazare promisiune Ponta, #Mazare actiuni port Constanta, #Mazare investire Guvern Ponta , #actiuni
Comentarii