Ziare.com

Dublarea alocatiilor se amana cel putin jumatate de an - Guvernul ia decizia azi

Joi, 16 Ianuarie 2020, ora 07:24

   

Dublarea alocatiilor se amana cel putin jumatate de an - Guvernul ia decizia azi
Guvernul urmeaza sa aprobe in sedinta de joi un act normativ privind amanarea termenului de aplicare a legii care prevede dublarea alocatiei pentru copii.

"Stiti foarte bine ca saptamana trecuta, dupa analiza pe care am facut-o cu presedintele Romaniei asupra acestui subiect, am anuntat lucrul asta, ca presedintele va promulga si ca noi, desi dorim cresterea alocatiei - de altfel, alocatia a si crescut anul asta ca urmare a legii initiate de colegul nostru Sighiartau, indexata cu rata inflatiei - deci noi ne dorim cresterea alocatiilor, numai ca intrarea in vigoare a legii este ulterioara Legii bugetului de stat.

In Legea de bugetului de stat, nu am cuprins sumele necesare, care sunt destul de mari, sunt peste 6 miliarde de lei, pentru a putea sustine aceasta masura si, de altfel, nici nu avem voie, constitutional si legal, sa generam cheltuieli fara sa existe sursa in Legea bugetului de stat.

Ca atare, vom proroga termenul de intrare in vigoare pana la primul moment in care putem face rectificarea bugetara, si anume, dupa data de 1 iulie", a declarat premierul Ludovic Orban miercuri, intrebat daca Guvernul va proroga termenul in sedinta de joi.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Dublarea alocatiilor nu se poate face imediat. Iohannis promite ca in cateva luni

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, Legea privind dublarea alocatiilor pentru copii.

Actul normativ prevede ca "alocatia de stat pentru copii se stabileste in cuantum de:
a) 600 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) 300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii prevazuti la art.1 alin.(3);
c) 600 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap".

Citeste detalii despre majorarea alocatiilor:


Ce mai are Guvernul pe ordinea de zi

Pe ordinea de zi a sedintei de joi a Guvernului se afla un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de imprumut privind Programul pe baza de rezultate in sectorul sanitar intre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la New York, la 23 septembrie 2019.

Potrivit expunerii de motive, acordul de imprumut este in valoare de 500 de milioane de euro, data limita de tragere a sumelor fiind 31 decembrie 2023.

Totodata, Executivul urmeaza sa aprobe un proiect de hotarare pentru modificarea si completarea HG 1486/2005 privind asigurarea pazei si protectiei obiectivelor, bunurilor si valorilor cu efective de catre jandarmi. In nota de fundamentare se precizeaza ca prin acest proiect se propune ridicarea pazei si protectiei cu efective de jandarmi la Obiectivul Scrovistea, Complexul Vile Foisor Sinaia si Complexul Lotus cu vilele Nufarul, Trandafirul, Ghiocelul, Lotus si anexele si Panseluta din cadrul Complexului Vile Neptun.

Potrivit documentului citat, RA-APPS a solicitat, ca urmare a analizei efectuate de catre specialisti din cadrul MAI si SPP, retragerea, incepand cu data de 01.10.2019, a efectivelor de jandarmi care asigura paza acestor obiective, urmand ca aceasta sa fie asigurata in continuare de catre Serviciul de Protectie si Paza.

Pe agenda Executivului figureaza si un memorandum avand ca tema Acordul de principiu al Guvernului privind contractarea de la Banca Europeana de Investitii a unei facilitati de finantare de pana la 250 milioane de euro pentru acoperirea partiala a contributiei suplimentare a bugetului de stat la finantarea Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritara 3 - Dezvoltarea Infrastructurii de mediu in conditii de management eficient al resurselor.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 738 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sica, Sica, ai mai pierdut cateva procente

Adica copiii nu conteaza, ca nu voteaza, dar pensionarii voteaza! Proaste calcule ti-ai mai facut.Oricum pensionarii nu voteaza P.N.L.

 

Nu e vorba de asta, ca le-ar fi dat de maine.

E vorba ca nu mai are tara bani. Oricum putine pot fi numite cu adevarat "alocatii", majoritatea sunt bani de bautura. Deja pirandele se pregatesc pentru 1 august...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor