Aproape jumatate dintre tinerii romani detin o asigurare

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 13:46
1365 citiri
Aproape jumatate dintre tinerii romani detin o asigurare

Aproape jumatate dintre romanii cu varsta pana in 30 de ani detinea, anul trecut, o asigurare, fie ea generala, personala sau pensie privata, arata un studiu recent.

Aproximativ 45% dintre tinerii din tara noastra au o asigurare, in timp ce 12% din totalul populatiei detine o asigurare de viata, iar 3% isi directioneaza o parte din venituri catre o pensie de tip pilonul al treilea.

Studiul GfK, remis Ziare.com, a fost realizat in tarile din regiunea de Est a Europei si a vizat un grup tinta cu un potential ridicat, populatia mai tanara de 30 de ani. Datele arata ca 26% dintre acestia au o asigurare personala si 39%, una generala.

Cele mai multe contracte incheiate sunt pentru autoturisme, iar o treime din populatia tanara are o astfel de asigurare.

Dar potentialul nu este inca atins: odata cu cresterea nivelului de trai in regiune si numarul tot mai mare de autoturisme, cererea pentru asigurarile auto va creste si ea.

"In vremuri de incertitudine, oamenii sunt mai atenti cu cheltuielile lor. Asigurarile sunt produse cu implicare redusa, de aceea oamenii sunt mult mai dispusi sa renunte la ele. Totusi, exista un potential foarte mare in regiunea CEE, mai ales atunci cand vorbim despre pensii private", comenteaza Rastislav Kocan, Regional GfK CEE Executive.

Potrivit acestuia, evolutia pietei asigurarilor este strans legata de sectorul financiar.

Studiul mai arata ca fiecare al optulea locuitor din Europa Centrala si de Est are o asigurare de viata si numai un numar restrans din populatie are grija de pensii pe cont propriu.

"Importanta asigurarii, prin orice metoda, a veniturilor din perioada pensiei va deveni din ce in ce mai mare. Autoritatile publice, precum si furnizorii de servicii financiare ar trebui sa explice acest lucru populatiei", mentioneaza Christina Prabdorf, expert GfK pentru piata de asigurari.

Potrivit datelor GFK, ponderea populatiei din Europa Centrala si de Est care a incheiat o asigurare generala (apartament/ casa / masina) a fost de 41% in 2008 si nu s-a schimbat in mod dramatic pana in 2011, cand aceasta cota a atins 42%.

Aproape aceeasi situatie o intalnim si in cazul asigurarilor personale (de viata/ accident/ sanatate). In 2008, 27% dintre persoanele din tarile CEE aveau astfel de asigurari, in vreme ce in 2011 numarul lor este aproximativ la fel (26%).

Esantionul celor chestionati in Romania este de 1.000 de persoane, reprezentativ la nivel national, iar datele sunt valabile pentru anul 2011. Aceste informatii sprijina partenerii de afaceri GfK in procesul de intelegere a pietei locale si regionale, pentru a lua deciziile potrivite mai ales in contexte instabile de piata.

C.P.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#tineri Romania asigurari, #asigurari tineri romani, #piata asigurari Romania , #asigurari