ASF a amendat Carpatica in decembrie - afla motivul

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 17:50
1676 citiri
ASF a amendat Carpatica in decembrie - afla motivul

Autoritatea de Surpaveghere Financiara (ASF) a amendat, in decembrie 2013, Carpatica Invest cu aproape 22.000 de lei, deoarece nu a completat componenta Consiliului de Administratie.

Suma reprezinta 1% din cifra de afaceri din 2012 a firmei de brokeraj.

"Tinand cont de faptul ca societatea de servicii de investitii financiare Carpatica Invest nu a raspuns solicitarilor repetate ale ASF de completare a componentei Consiliului de Administratie, avand in vedere prevederile (...) referitoare la numarul minim de membri ai Consiliului de Administratie al unei societati de servicii de investitii financiare, precum si faptul ca si in prezent componenta Consiliului de Administratie este formata din doi membri, incalcandu-se astfel prevederile legale, (...) se sanctioneaza societatea de servicii de investitii financiare Carpatica Invest (...) cu amenda in cuantum de 21.639 lei (reprezentand 1% din cifra de afaceri aferenta exercitiului financiar 2012) ", se arata intr-o decizie emisa de ASF in luna decembrie, citata de Mediafax.

Carpatica Invest a contestat la ASF sanctiunea, iar plangerea a fost respinsa marti de institutie.

Potrivit site-ului societatii, Consiliul de Administratie este format din trei persoane: Marius Trif (presedinte) si doi membri Gheorghe Cismaru si Ion Dobrica. Totusi, primul mentionat nu mai lucreaza de cateva luni la firma de brokeraj.

Mai mult, omul de afaceri Ilie Carabulea, care detine Carpatica, si Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt arestati prevenitv pentru fapte de coruptie, fiind acuzati ca au reusit sa influenteze in mod fraudulor rezultatele unor controale realizate de ASF la aceasta firma.

Marian Mirzac, anchetat de DNA in dosarul Carpatica, a demisionat din conducerea ASF

Mai mult, in acelasi dosar este implicat si seful Autoritatii, Dan Radu Rusanu, despre care procurorii DNA suspecteaza ca a favorizat infractorul si a influentat declaratia unor martori. Propunerea de arestare preventiva a lui Dan Radu Rusanu, formulata de procurorii anticoruptie, a fost respinsa de catre Tribunalul Bucuresti.

Ce spune ASF despre urmarirea penala a lui Rusanu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#ASF amenda Carpatica, #ASF amendat Carpatica, #amenda Carpatica , #asigurari