Asigurari mai scumpe? Efectele nefaste ale unui faliment la Astra Asigurari

Vineri, 21 August 2015, ora 15:10
3500 citiri
Asigurari mai scumpe? Efectele nefaste ale unui faliment la Astra Asigurari
Foto: Arhiva Ziare.com

Astra Asigurari se apropie de faliment, iar acest lucru ar putea duce la scumpirea politelor, avertizeaza specialistii.

Compania are nevoie de o majorare de capital de 425 milioane de lei, insa niciun investitor nu a oferit acesti bani, potrivit Digi 24.

In aceste conditii, intrarea in faliment devine un scenariu din ce in e mai posibil.

"Nu am identificat variante fezabile ale acestui plan ce ar putea conduce la redresarea Astra fara majorarea capitalului social. Nu credem ca un plan alternativ la planul actual de redresare ar putea fi conceput fara elementul de majorare a capitalului", au transmis reprezentantii KPMG, firma desemnata drept administratorul special al asiguratorului.

Astra Asigurari are toate conturile blocate - Ce decizie a fost luata (Video)

In aceste conditii, viitorul societatii sta in mainile celor de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

"Cea de-a treia etapa a majorarii de capital la Societatea Asigurare - Reasigurare Astra S.A. s-a incheiat la19 august 2015. Societatea, care a intermediat operatiunile de subscriere, va depune un raport in care va face cunoscute rezultatele acestei etape. Din datele pe care le detinem in acest moment nu exista subscrieri semnificative in aceasta ultima etapa a majorarii de capital.

De asemenea, administratorul special KPMG va transmite ASF un raport despre derularea intregului proces de redresare.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara va lua o decizie privind situatia societatii Astra S.A. in urmatoarea sa sedinta, in urma analizarii concluziilor acestui raport, care ii va fi prezentat pana atunci", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ASF.

Scumpiri din cauza falimentului Astra Asigurari?

Specialistii avertizeaza, insa, ca urmeaza falimentul.

"Nu vad alt scenariu. Trebuie cineva sa vina sa puna foarte multi bani. Adamescu (Dan Adamesu, proprietarul Astra Asigurari - n.red.) e clar ca nu e dispus sa puna niciun ban. Ce se intampla cu banii care au fost scosi de acolo, care sunt foarte multi, nu e treaba mea, dar ar trebui cineva sa se ocupe de problema asta", a spus Cristian Constantinescu, specialist in asigurari, pentru Digi 24.

Sechestru de 94 de milioane de lei la Astra Asigurari

Cum nu se pune problema ca statul sa preia compania, atunci ar urma scumpirea politelor, deoarece Fondul de Garantare a Asiguratilor ar putea sa ceara o contributie mai mare din partea companiilor de asigurari.

"Contributia societatilor sa creasca la 5%, poate chiar 10%. Or, o societate de asigurari nu are de unde sa contribuie decat daca a majorat primele cu 10%", a explicat Cristian Constantinescu.

Astra, al treilea asigurator din Romania, are circa 4,6 milioane de clienti si este cel mai mare asigurator de locuinte, cu 2,15 milioane de contracte.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#faliment Astra Asigurari, #faliment astra, #scumpire asigurari, #scumpire asigurari faliment astra , #asigurari