Astra Asigurari, in faliment - Detalii despre polite de la ASF

Miercuri, 26 August 2015, ora 17:22
3848 citiri
Astra Asigurari, in faliment - Detalii despre polite de la ASF

Valoarea rezervelor de despagubire la Astra Asigurari este de 650 milioane lei, impactul calculat de ASF ridicandu-se la 700 milioane lei, in timp ce Fondul de Garantare a Asiguratilor are disponibilitati de 1 miliard de lei, acoperind necesarul Astra, a declarat presedintele ASF, Misu Negritoiu.

Astra Asigurari are 1,8 milioane de asigurati, cu 2,5 milioane de polite valabile.

"Valoarea rezervelor de despagubire este de 650 milioane de lei, impactul pe care l-am calculat noi este de 700 milioane lei si fondul are un miliard de lei. (...) Fondul are rezerve suficiente sa administreze acest caz", a afirmat Negritoiu miercuri, intr-o conferinta de presa.

Astra Asigurari, in faliment - Cum vor fi acoperite cererile de despagubire UPDATE

Plafonul de despagubire la care un asigurat are dreptul este de 450.000 lei, seful ASF considerand ca majoritatea asiguratilor se incadreaza in acest plafon.

"Pasul urmator pe care noi trebuie sa-l facem pentru ca Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) sa intre in actiune este sa prezentam cererea de intrare in faliment si sa obtinem decizia instantei. FGA intra in actiune doar dupa intrarea societatii in faliment", a spus el.

Negritoiu a apreciat ca instanta s-ar putea pronunta intr-un interval de 10-20 de zile asupra falimentului companiei.

Astra Asigurari intra in faliment. Ce se intampla cu asiguratii (Video)

Negritoiu da asigurari ca politele nu se vor scumpi: Contributiile la Fondul de Garantare nu cresc dupa falimentul Astra

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) nu vizeaza, pentru perioada imediat urmatoare, cresterea contributiilor asiguratorilor la Fondul de Garantare a Asiguratilor, dupa falimentul Astra, o astfel de masura nefiind necesara in prezent, potrivit presedintelui ASF, Misu Negritoiu.

"Nu avem in vedere o crestere a contributiilor asiguratorilor la Fond. Cand Consiliul Fondului va constata ca va fi nevoie de fonduri suplimentare va face o propunere, dar nu este necesar acum", a afirmat Negritoiu.

O eventuala crestere a contributiei asiguratorilor ar duce la scumpirea politelor.

Ca urmare a deciziei Consiliului ASF de retragere a administrarii speciale la Astra, conducerea companiei va fi preluata pana la declararea falimentului de conducerea executiva existenta inainte de a se institui mandatul de administrare speciala.

Citeste si:
Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Liberalii, apropouri pentru remanierea unui ministru UDMR
Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Liberalii, apropouri pentru remanierea unui ministru UDMR
Relația dintre partidele care fac parte din coaliția de guvernare continuă să fie una tensionată după ce un vicepreședinte PNL a făcut apropouri pentru remanierea ministrului UDMR al...
Liberalii din Satu Mare renunță la toate funcțiile de conducere din administrația locală și județeană: ”UDMR are dublă comandă”
Liberalii din Satu Mare renunță la toate funcțiile de conducere din administrația locală și județeană: ”UDMR are dublă comandă”
Filiala judeţeană Satu Mare a Partidul Naţional Liberal (PNL) a anunţat, marţi, că renunţă la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană, din cauza unor...