Astra Asigurari, in mod oficial in faliment: Cand va incepe plata despagubirilor (Video)

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 11:14
2960 citiri
Astra Asigurari, in mod oficial in faliment: Cand va incepe plata despagubirilor (Video)

Compania de asigurari Astra a intrat in mod oficial in faliment, dupa o decizie definitiva in acest sens a Curtii de Apel Bucuresti, iar Fondul de Garantare a Asiguratilor va incepe plata despagubirilor in cel mult doua saptamani.

La precedentul termen, din martie, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 28 aprilie termenul de judecata in procesul prin care se judeca falimentul firmei de asigurari Astra, transmite News.ro.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis, in prima instanta, intrarea in faliment a societatii de asigurari. Curtea de Apel a respins, joi, apelurile la decizia Tribunalului formulate de societate si de actionari, in principal, mentinand decizia initiala.

Decizia judecatorilor Curtii de Apel, care este definitiva, este importanta pentru ca marcheaza debutul platii despagubirilor de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor.

Fondul a transferat dosarele de la Astra si a deschis dosarele de dauna, insa nu a putut face plati pana la o sentinta definitiva privind falimentul. Potrivit informatiilor News.ro, platile vor incepe in cel mult doua saptamani.

Falimentul Astra Asigurari: Ce trebuie sa faca romanii care asteapta sa fie despagubiti

Intrarea in faliment a Astra Asigurari a fost solicitata de catre Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), autoritatea de reglementare pe piata asigurarilor.

La intrarea in faliment, Astra avea in portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare, din care circa 870.000 erau polite RCA. In octombrie 2015, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a transferat dosarele de dauna, de asigurare si bazele de date de la Astra.

FGA a aprobat, pana la 8 aprilie, 3.645 dosare de dauna pentru Astra Asigurari, cu o valoare la plata de 14,16 milioane lei, din totalul de 28.555 de cereri de plata primite.

Pe de alta parte, 24 de dosare au fost respinse, totalizand circa 60.000 lei. Alte 2.347 de dosare se afla in analiza, iar pentru 2.446 de dosare FGA a solicitat documente suplimentare posibililor creditori de asigurari ai Astra.

FGA poate efectua plati, in limita a 450.000 lei (circa 100.000 euro) pentru fiecare pagubit, doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului si catre pagubitii care au depus cereri de plata si au dosarele complete.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....