Cat au costat catastrofele naturale, in 2013?

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 23:16
1031 citiri
Cat au costat catastrofele naturale, in 2013?
Foto: Arhiva

Costul economic al catastrofelor naturale va fi mai mic, in 2013 decat in anul precedent, avand in vedere ca s-au inregistrat mai putine uragane si cutremure decat in 2012.

Potrivit unei estimari publicate miercuri de compania elvetiana de asigurari Swiss Re, catastrofele naturale au costat omenirea 130 de miliarde de dolari americani, scrie The Wall Street Journal. In privinta pierderilor umane, numarul deceselor s-a ridicat la 25.000 de persoane.

Valoarea pagubelor materiale inregistrate in 2013 este mai mica decat cea inregistrata in anul precedent, care a fost de 196 miliarde de dolari, mai ales din cauza uraganului Sandy.

Pe de alta parte, 2013 a fost marcat de taifunul Hayian din Filipine, in urma caruia au murit 7.000 de persoane, dar si de inundatiile din Europa Centrala si de Est din primavara, care au provocat pierderi economice de 18 miliarde de dolari.

In iunie, inundatiile din provincia canadiana Alberta au provocat pagube acoperite de companiile de asigurari in valoare de doua miliarde de dolari, suma record in domeniu.

In iulie, Europa a fost lovita de furtuna Andreas, care a afectat Germania si Franta, provocand pagube acoperite de asigurari in valoare de trei miliarde de dolari. O alta furtuna, Christian, care a lovit Europa Centrala si de Nord, a provocat pagube de 1 miliard de dolari pentru asiguratori.

In total, companiile de asigurari din intreaga lume cheltuie 44 de miliarde de dolari pentru a acoperi pagubele materiale generate de catastrofele naturale din 2013. In 2012, suma platita de asiguratori a fost de 81 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#catastrofe naturale asigurari, #costuri catastrofe naturale 2013, #bilant catastrofe naturale pagube , #asigurari