Cat mai costa o asigurare de calatorie

Marti, 25 Mai 2010, ora 12:09
7158 citiri
Cat mai costa o asigurare de calatorie
Foto: locakwin

Romanii care vor sa plece in concediu in strainatate isi pot cumpara o asigurare medicala de calatorie contra unui tarif cuprins intre 17 si 25 de lei, care acopera sapte zile.

Pretul este valabil pentru persoane care nu au implinit 60 de ani, si va fi dublu pentru cele care au trecut de aceasta varsta. Acest tip de asigurari se poate incheia pentru o perioada cuprinsa intre doua zile si maximum un an.

In general, pentru suma mentionata anterior, compania de asigurari se angajeaza sa suporte cheltuielile cu tratamentul medical de urgenta, tratamentul ambulatoriu, medicamentele prescrise, tratamentul in conditii de spitalizare, precum si costurile de transport efectuat de serviciile de urgenta sau cheltuieli de repatriere a corpului neinsufletit.

De mentionat ca, pentru a nu avea surprize neplacute legate de decontarea facturilor in tara, companiile de asigurari recomanda ca, inainte de a apela la vreun serviciu pe baza politei cumparate in Romania asiguratul trebuie sa sune la numarul de telefon de pe polita pentru a-si instiinta compania de asigurari si a cere acceptul acesteia.

Firmele de asigurari se plang de cresterea fraudelor, pe fondul crizei economice

Oferta bogata

Nu mai putin de 15 societati de asigurari ofera polite de calatorie in strainatate, arata conso.ro. Portalul citat a comparat cateva oferte:

La Astra Asigurari, pentru un voiaj in orice tara cu exceptia Americii de Nord si Israelului, prima de asigurare este de 17 lei. Obligatia societatii este limitata la maxim 25.000 de euro.

In plus, sunt acoperite si costurile cu tratamentul dentar in regim de urgenta in limita a 150 de euro.

La Generali Asigurari, tariful aferent politei Turist este de 22 de lei. Limita maxima de despagubire pe teritoriul tarilor din spatiul Schengen este de 50.000 de euro.

Prin Allianz Direct, clientii pot achizitiona o asigurare de calatorie incepand de la 19 lei. Limita maxima asigurata este de 10.000 de euro in cazul produsului Voiaj Direct, acoperirea teritoriala excluzand SUA si Canada.

Pe langa cheltuielile medicale efectuate in regim de urgenta compania suporta si cheltuielile transportului unui membru al familiei pentru a asista la repatrierea corpului neinsufletit sau costul repatrierii minorului care il insoteste pe asigurat daca acesta este spitalizat mai mult de zece zile.

Pentru deces si invaliditate permanenta ca urmare a unui accident, despagubirea se face in limita a 2.500 de euro.

In cazul Omniasig, prima de asigurare pentru produsul Medicas - optiunea plan despagubire maxima plafonata la 10.000 de euro - este de aproximativ 19 lei.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#asigurare calatorie, #prima asigurari calatorie, #asigurare repatriere corp, #asigurare calatorie stomatolog , #asigurari