Ce trebuie sa stii despre asigurarea de calatorie intr-o tara exotica

Duminica, 06 Iunie 2010, ora 14:08
2794 citiri
Ce trebuie sa stii despre asigurarea de calatorie intr-o tara exotica

Asigurarile de calatorie valabile in tari exotice, precum Tanzania, Kenia sau Zimbabwe, sunt mai scumpe decat cele care acopera riscul de accidentare al turistilor care calatoresc in majoritatea tarilor din Europa.

Tarile sunt impartite de asiguratorii autohtoni in cateva categorii: cele europene si cele din spatiul Schengen, relateaza Capital. In consecinta, o asigurare de calatorie "exotica" va costa la fel, indiferent daca destinatia este Tanzania sau Republica Dominicana.

Politele oferite de asiguratori exclud acordarea de despagubiri pentru evenimente care au survenit din cauza unor razboaie sau acte de terorism.

La Allianz, sumele maxime ce pot fi asigurate difera si in functie de tara de destinatie: daca in UE si spatiul Schengen acoperirea maxima ajunge la 50.000 de euro, pentru Tanzania suma este limitata la 30.000 de euro.

La Omniasig, pretul unei asigurari valabile intr-o tara din Africa sau Asia este cu circa 10% mai mare decat cel pentru o asigurare care acopera aceleasi riscuri intr-o tara europeana precum Austria.

Ce acopera polita

Politele de calatorie acopera cheltuielile medicale de urgenta. Asiguratorii nu suporta insa tarifele aferente serviciilor medicale necesare din cauza acutizarii sau revenirii unor boli cronice sau a unor afectiuni de care clientul suferea inainte de a pleca in vacanta.

Suplimentar, contractele de asigurari pot exclude si acoperirea unor cheltuieli cauzate de agravarea unor afectiuni cardiologice sau renale, chiar daca din cauza acestora turistul a ajuns in camera de urgente.

In schimb, imbolnavirile aparute din cauza unor accidente sunt acoperite de politele de calatorie, iar bazele de date ale asiguratorilor arata ca despagubirile pentru afectiuni similare tratate in tarile exotice sunt mai mari decat in Europa.

De exemplu, pentru tratarea unei traume la un deget, Allianz- Tiriac a platit unui client care a fost in Germania in acest an circa 60 de euro, iar unui asigurat cu aceeasi problema in Austria i-a achitat 130 de euro. In schimb, tot in acest an, pentru tratarea unui deget traumatizat al unui client aflat in Thailanda, asiguratorul a platit circa 250 de euro.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#asigurare calatorie, #asigurare vacanta exotica , #asigurari