Ziare.com

Euroins a primit o amenda de 500.000 de lei pentru ilegalitati in solutionarea dosarelor RCA si trece temporar sub controlul statului

Joi, 13 Februarie 2020, ora 18:37

   

Euroins a primit o amenda de 500.000 de lei pentru ilegalitati in solutionarea dosarelor RCA si trece temporar sub controlul statului
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat, joi, ca Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a fost desemnat administrator temporar la firma de asigurare Euroins.

Miercuri, ASF a decis sanctionarea Euroins cu amenda in cuantum de 500.000 de lei. In urma controlului efectuat, ASF a constatat o serie de incalcari ale legii in ceea ce priveste procedurile de solutionare a dosarelor de dauna RCA.

Joi, ASF a anuntat ca FGA a fost numit administrator temporar la Euroins.

"Conform prevederilor legale, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a fost desemnat administrator temporar la societatea Euroins, pentru o perioada limitata de timp, pana la numirea noului Consiliu de Administratie, aflat in proces de autorizare. Rolul FGA va fi acela de a superviza procedurile si operatiunile curente desfasurate de societate, in acest interval", se arata in comunicat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

ASF mentioneaza ca numirea unui administrator temporar nu reprezinta instituirea procedurii de administrare speciala. Administrarea speciala este o masura care se aplica de regula in cazul deteriorarii situatiei financiare a unei societati, iar autoritatea respinge orice speculatie care se poate face in aceasta privinta in cazul Euroins.

"ASF subliniaza faptul ca Euroins indeplineste indicatorii de prudentialitate, atat in ceea ce priveste cerintele minime de capital (MCR - Minimum Capital Requirement), cat si in ceea ce priveste cerintele de capital de solvabilitate (SCR - Solvency Capital Requirement)", se arata in comunicat.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Euroins amenda RCA Euroins control FGA
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5391 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor