Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Exista asigurari de viata pentru orice. Invata sa o alegi pe cea care ti se potriveste

Luni, 09 Mai 2016, ora 10:30
6069 citiri
Exista asigurari de viata pentru orice. Invata sa o alegi pe cea care ti se potriveste
Foto: Arhiva Ziare.com

"Daca oamenii ar intelege ce fac asigurarile de viata, nu am mai avea nevoie de vanzatori pentru ele. Oamenii ar bate la usa. Dar nu inteleg", spunea Ben Feldman.

Feldman si-a castigat renumele de cel mai bun vanzator din lume dupa ce si-a petrecut aproape toata viata incercand sa convinga opinia publica despre importanta asigurarii de viata. Timp de 52 de ani, intre intre 1941 si 1993, a vandut asigurari de peste 1,5 miliarde de dolari pentru New York Life, cea mai mare companie de asigurari din SUA si una din cele mai mari din lume, infiintata in 1845.

Ce fac asigurarile de viata?

In primul rand, iti ofera liniste. Daca din motive neprevazute nu le poti fi alaturi celor dragi, lasa grija banilor in seama asiguratorului.

Dar o asigurare de viata poate face mult mai mult decat sa acopere riscul de deces. Iti poate oferi un sprijin financiar binevenit in caz de boli, de interventii chirurgicale sau de accidente. Poate functiona ca instrument de economisire sau ca unul investitional. Iti poate aduce mai multa siguranta in ceea ce priveste viitorul copiilor.

Este, asadar, un produs util sub multe forme. Iar atunci cand vine timpul sa achizitionezi un astfel de produs o intrebare importanta este "Cum aleg asigurarea care mi se potriveste cel mai bine?"

Trebuie sa te intrebi in primul rand ce iti doresti, dar sa tii cont si de aspecte precum situatia financiara si cea familiala si ce schimbari preconizezi ca vei face.

De exemplu, daca tot ce vrei este ca, in situatia unui eveniment nefericit, familia ta sa nu resimta lipsa unei surse de venit, ai nevoie de o asigurare de viata simpla care sa acopere riscul de deces din orice cauza. Parca dormi mai linistit cand stii ca cei dragi vor fi la adapost indiferent de ce va aduce ziua de maine.

Dar poate ca nu vrei sa te gandesti doar la cel mai rau scenariu. De ce sa nu te bucuri chiar tu de beneficiile unei asigurari de viata? Asigurarea de supravietuire este ceea ce te intereseaza daca te preocupa viitorul tau.

Practic, la expirarea contractului de asigurare, nu trebuie decat sa fii in viata la termenul stabilit in contract pentru a primi suma asigurata.

Si daca vrei sa fii acoperit pe toate fronturile, poti opta pentru o asigurare de viata mixta, care acopera riscul de deces din orice cauza, dar iti permite si sa te folosesti de suma asigurata la termenul stabilit.

Pentru o protectie sporita poti opta, in cazul oricarui tip de asigurare, pentru clauze care pot acoperi riscuri suplimentare, precum decesul din accident, diverse tipuri de invaliditate, traume, spitalizare, interventii chirurgicale etc.

Gandesti pe termen lung si, pentru ca stii ca viitorul este incert, vrei sa ai un plan de rezerva pentru a putea face fata cu demnitate oricaror circumstante. Te-ar putea interesa atunci o asigurare de viata care imbina avantajele unui produs de protectie cu cele ale unui instrument de economisire. La sfarsitul contractului vei primi suma asigurata, dar si castigul rezultat prin investirea unei parti din banii depusi de tine de-a lungul anilor.

Astfel de asigurari se pot incheia pe orice perioada cuprinsa intre 5 si 30 de ani, atat timp cat persoana asigurata nu depaseste o limita de varsta (de regula 75 de ani) la momentul expirarii contractului.

In acelasi timp, contractul iti ofera protectie financiara in cazul producerii unui eveniment mai putin fericit. Este ca si cum ti-ai trimite in viitor bani, in timp ce te protejezi pe tine si pe cei dragi de lucrurile mai putin placute pe care ti le poate rezerva viata. Pe deasupra, banii se inmultesc pe parcursul calatoriei lor in timp.

Retine si ca majoritatea asigurarilor de supravietuire au, de asemenea, o componenta de economisire.

Consideri, la fel ca Mahatma Gandhi, ca "sanatatea este adevarata bogatie". Esti constient ca viata iti poate schimba pe nepregatite planurile si, fie ca este vorba de un accident sau o boala neasteptata, vrei sa fii pregatit. In acest caz, ar trebui sa iei in calcul asigurarile facultative de sanatate si asigurarile de accidente.

Astfel de asigurari iti ofera acces la o gama vasta de servicii medicale, de la consiliere medicala, consultatii, analize, investigatii, interventii chirurgicale si spitalizare pana la fizioterapie si recuperare.

Ca parinte, te gandesti la viitorul copiilor tai. Oricat de mici ar fi, niciodata nu este prea devreme. Printr-o asigurare de viata de tip renta pentru studii ii vei asigura copilului tau o suma de bani pe care o poate folosi lunar sau dintr-o data, pentru a-si continua studiile.

Vrei altceva?

Partea frumoasa este ca vorbim despre un produs flexibil, care poata sa vina in intampinarea celor mai variate nevoi, asa ca, daca nu ai gasit inca ce cautai, nu trebuie decat sa intrebi.

Un consultant in asigurari iti poate oferi sprijinul necesar pentru a gasi asigurarea de viata care sa corespunda cel mai bine dorintelor si planurilor tale.

Campanie de informare a publicului realizata cu sprijinul Asirom.

banner final articol Sana Family

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#asigurari viata, #asigurari economisire, #asigurare sanatate , #asigurari