Frauda fara precedent in asigurari: 10 persoane au fost retinute

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 13:23
2844 citiri
Frauda fara precedent in asigurari: 10 persoane au fost retinute
Foto: Arhiva

Zece persoane au fost retinute, miercuri, pentru 24 de ore in scandalul fraudei cu asigurari de viata, potrivit unor surse.

Digi 24 informeaza ca audierile sunt in plina desfasurare, astfel ca mai pot avea loc astfel de actiuni.

Marti, procurorii DIICOT au facut peste 160 de perchezitii in Bucuresti si 26 de judete din tara intr-un dosar de frauda in domeniul asigurarilor de viata.

Modalitatea prin care actiona grupul infractional, format din 44 de persoane, era unul inedit.

Astfel, angajatorul a incheiat cu firma de asigurari o polita formala de asigurare de viata colectiva, prevazuta cu o clauza suplimentara de economisire-beneficii.

Dupa ce platea suma aferenta primei lunare pentru asigurare catre asigurator, care include si suma aferenta clauzei de economisire beneficii, angajatorul cerea la scurt timp, uneori chiar in aceeasi zi, "rascumpararea clauzei suplimentare", adica restituirea sumei respective.

Banii ajungeau direct in conturile angajatilor - beneficiarii acestor contracte de asigurare, ca parte din salariul cuvenit, pentru care insa nu se platea impozit. Compania de asigurare retinea un comision de 10% din valoarea primei.

Frauda cu asigurari: 5 sefi BCR Asigurari, cercetati - Prejudiciu de 6 milioane de euro

Potrivit procurorilor, prejudiciul este de 6 milioane de euro.

In plus, desi televiziunile anuntau ca in scandal sunt implicati si 5 persoane de la conducerea BCR Asigurari de Viata, institutia a negat ulterior informatia.

Scandal in asigurari: Modul inedit prin care statul a pierdut 6 mil. euro. BCR nu e la prima abatere

De altfel, Autoritatea pentru Supravegherea Financiara (ASF) a explicat, la solicitarea Ziare.com, ca legea interzice rascumpararile partiale mai devreme de 6 luni de la incheierea contractului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#persoane retinute frauda asigurari, #retineri frauda asigurari, #persoane retinute scandal asigurari, #scandal asigurari viata, #scandal asigurari, #frauda asigurari , #asigurari