Greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand inchei o asigurare de viata

Joi, 28 Iulie 2016, ora 10:00
9194 citiri
Greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand inchei o asigurare de viata
Foto: Pixabay

O asigurare de viata reprezinta o plasa de siguranta pentru tine si familia ta, tocmai de aceea trebuie sa dai dovada de responsabilitate atunci cand inchei o astfel de polita.

Iata care sunt cele mai frecvente erori care trebuie evitate atunci cand inchei o asigurare de viata:

Amani prea mult decizia

O asigurare de viata inseamna ca nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru multe dintre greutatile ce pot aparea in calea ta si a familiei tale. Insa ideal ar fi sa inchei o astfel de polita din timp. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Iar motivul este unul simplu: conditiile se schimba odata cu trecerea timpului. Exista riscul sa devii neasigurabil sau sa scoti mai multi bani din buzunar. Ori sa se intample ceva neprevazut, pentru care sa ai nevoie de o suma semnificativa de bani.

Asa ca nu e mai bine sa fii prevazator si sa-ti inchei o asigurare de viata din timp? Te-ar putea scuti de o sumedenie de batai de cap.

Nu te informezi suficient cu privire la tipul de asigurare de care ai nevoie

Odata ce ai decis ca vrei sa inchei o asigurare de viata, sfatul nostru este sa te informezi foarte bine, ca sa poti stabili ce tip de polita ti se potriveste cel mai bine.

Eventual, discutia poate incepe in familie sau poti cere sfaturi de la prieteni. Nu strica nici sa cauti informatii pe Internet, insa cel mai bine este sa stai de vorba cu un specialist.

Un consultant al unei firme de asigurari iti poate raspunde la toate intrebarile. Cel mai bine este sa fii sincer si sa-ti notezi informatiile esentiale. Pana la urma, decizia iti apartine, insa indrumarile unui specialist sunt vitale.

Furnizezi informatii eronate

Sa zicem ca ai incheiat o asigurare de viata, insa ai furnizat informatii eronate sau incomplete. De exemplu, nu ai declarat toate problemele de sanatate.

Este esential sa existe la dosar tot istoricul medical, in functie de care se evalueaza riscul atasat asiguratului.

Daca se dovedeste ca ai furnizat informatii false sau incomplete, exista riscul sa nu poti incasa banii atunci cand ai nevoie de ei.

Crezi ca e suficienta asigurarea de viata incheiata odata cu contractul de credit

In acest caz, asigurarea de viata se incheie avand ca risc principal acoperit decesul, la care se pot atasa si clauze precum invaliditatea temporara/permanenta, incapacitatea temporara de munca si pierderea involuntara a locului de munca.

Aceasta este executata de banca creditoare doar in momentul in care asiguratul se afla in situatiile mentionate, altfel spus fie la momentul decesului sau a constatarii invaliditatii permanente, prin achitarea soldului ramas de rambursat ca si despagubire, fie la intrarea in somaj, prin plata unui numar de rate lunare consecutive aferente creditului respectiv.

Deci nu vei putea lua toata suma pentru care esti asigurat, ci doar o parte.

Semnezi si uiti

Asigurarea "lucreaza" pentru tine atata vreme cat nu uiti de ea. Este esential sa reevaluezi nevoile acoperite de polita cel putin o data la trei ani. Pentru ca multe lucruri se pot schimba intre timp (se naste un copil, se intampla ceva cu veniturile etc.).

Viata nu are un parcurs liniar si vei avea parte de tot felul de provocari, asa ca trebuie sa fii sigur ca iti ajustezi si solutiile financiare odata cu ele, pentru ca tu si familia ta sa fiti protejati cum trebuie.

Rascumpararea inainte de maturitate

Ai incheiat o asigurare de viata pe 30 de ani? Cel mai bine este sa te tii de acest plan. Plateste la timp, mentine relatia cu consultantul si fa in asa fel incat sa nu rascumperi sau sa reziliezi contractul inainte de maturitate, pentru a nu primi mai putini bani decat daca ai astepta pana la final.

Campanie de informare a publicului realizata cu sprijinul Asirom.

banner final articol Sana Family

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#greseli asigurare viata, #capcane asigurari viata , #asigurari