Incendiu in Colectiv: Patronii de cluburi nu incheie polite de asigurare

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 10:26
2600 citiri
Incendiu in Colectiv: Patronii de cluburi nu incheie polite de asigurare
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei mai multi patroni de cluburi si localuri din Romania refuza sa incheie polite de asigurare pentru a putea plati daune clientilor in cauza unor incidente, dezvaluie firmele de asigurari.

Politele nu sunt obligatorii conform legii, dar, in baza lor, patronii ar putea acorda despagubiri importante, daca ar fi cazul, informeaza Digi24.

De exemplu, pentru o polita de 4.000 de euro pe an, cum ar fi trebuit sa plateasca si patronii de la Colectiv, se pot acorda despagubiri de pana la 10 milioane de euro.

In tarile din vestul Europei, patronii de cluburi sunt obligati sa incheie astfel de polite.

Incendiu in Colectiv: Inca 2 raniti au murit. Bilantul tragediei ajunge la 34 de morti

"In aceasta raspundere fata de terti e acoperit riscul producerii unor intoxicatii, imbolnaviri foarte grave. Nu cred ca e vorba de lipsa banilor, o prima de asigurare anuala poate fi echivalenta cu incasarile unor zile, cred ca nu au constientizat riscurile la care se expun clientii lor in activitatea pe care o desfasoara", a declarat Bogdan Andriescu, presedintele UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania).

In Romania functioneaza peste 25.000 de baruri, cluburi sau localuri unde se vand bauturi, dar foarte putine au asigurari de raspundere civila. Cele mai multe baruri si localuri se afla in Bucuresti (1.800), in timp ce in Cluj Napoca sunt 1.230 iar in Constanta, 1.200.

Incendiu in Colectiv: Dupa Piedone, DNA a retinut si doua functionare din Primaria Sectorului 4

"Majoritatea cluburilor nu detin asigurari, in primul rand, pentru ca nu exista obligativitate in acest sens. Nimeni nu conditioneaza eliberarea unei autorizatii de detinere de a unei asigurari", a declarat Mihaela Cojocaru, director CertAsig.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#cluburi polite asigurare incendiu Colectiv , #asigurari