Incendiul de la Dragonul Rosu, cea mai mare dauna pe piata de asigurari

Marti, 01 Iunie 2010, ora 14:44
3595 citiri
Incendiul de la Dragonul Rosu, cea mai mare dauna pe piata de asigurari

Incendiul de la Dragonul Rosu ar putea fi cea mai mare dauna din istoria pietei romanesti de asigurari, a declarat directorul general al Generali Asigurari, Marie Kovarova, adaugand ca asiguratorul dispune de capacitatea si resursele pentru a gestiona o dauna de asemenea dimensiuni.

Peste 1.000 de standuri au ars in incendiul izbucnit la Complexul Comercial Dragonul Rosu in urma cu o saptamana.

"Conform primelor estimari interne, este posibil sa asistam la cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania. Nu avem insa motive de ingrijorare. (...) Oricare ar fi valoarea daunei, stabilitatea financiara a Generali Asigurari nu va fi afectata", a mentionat Kovarova.

Ea a precizat ca Niro Investment, care detine centrul comercial Dragonul Rosu, este asigurat Generali Asigurari incepand cu anul 2010. "In baza politei de asigurari complexe de daune materiale la bunuri, care acopera si riscul de incendiu, ne vom ocupa de evaluarea si instrumentarea prompta a dosarului de daune", a mai spus Kovarova.

Directorul general al Generali Asigurari sustine ca in prezent compania se afla in curs de evaluare a daunelor.

"Pentru asigurarea unei neutralitati a acestui proces, Generali a contractat experti internationali in daune, loss adjusteri. Fiind vorba in acest caz despre o dauna de mare amploare, am implicat societati de experti independenti internationali, cu specializari multiple, care lucreaza cu cele mai mari companii de asigurari de pe plan international", a mai spus Kovarova.

Niro Investment este administratorul si proprietarul complexului comercial Dragonul Rosu, compania fiind detinuta de omul de afaceri Nicolae Dumitru.

In ultimii ani, complexul comercial Europa a fost scena mai multor incendii de amploare, in care au fost distruse zeci de standuri cu diferite produse, pagubele totale ridicandu-se la sute de mii de euro.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Dragonul Rosu, #incendiu Dragonul Rosu, #piata asigurari , #asigurari