Mii de clienti Omniasig, audiati in dosarul politelor falsificate - surse

Marti, 10 Iunie 2014, ora 15:28
1976 citiri
Mii de clienti Omniasig, audiati in dosarul politelor falsificate - surse

Mii de clienti ai Omniasig vor fi audiati de ofiterii Directiei de Investigare a Fraudelor, in dosarul politelor de asigurare care ar fi fost falsificate, in care sunt cercetati penal 340 de angajati ai companiei de asigurari, dintre care 47 cu functii de conducere, potrivit unor surse din Politie.

Sursele citate au declarat ca in cursul zilei de marti toate Serviciile de Investigare a Fraudelor de la nivelul inspectoratelor judetene vor primi liste cu persoanele care trebuie chemate la audieri. Politistii vor primi, in premiera, un ghid de ancheta, care va contine un set de intrebari la care clientii Omniasig vor trebui sa raspunda.

Perchezitii de amploare la sediile Omniasig: Mai multi angajati, acuzati de abuz in serviciu

Politistii estimeaza ca, desi numarul celor citati este de ordinul miilor, audierile ar trebui sa nu se extinda pe o perioada mai lunga de doua saptamani.

Conform anchetatorilor, reprezentantii Omniasig au incheiat, doar in data de 26 iulie 2013, aproximativ 12.000 de polite de asigurare suspecte. Cele mai multe au fost in judete unde agentii cu maxim 10 angajati au incheiat sute de polite. Astfel, in judetul Covasna au fost incheiate 960 de polite, in Alba - 914 polite, in Harghita - 913 polite, in Mures - 799 de polite, in Maramures - 671 de polite, in Arges - 635 de polite, in Iasi - 507 si in Cluj - 475 de polite. In restul judetelor, numarul politelor intocmite la data de 26 iulie a fost de aproximativ 300.

Surse din randul anchetatorilor au precizat ca unii agenti de asigurari au incheiat, intr-o singura zi de lucru, intre 50 si 184 de polite de asigurare.

Perchezitii la Omniasig: Ce polite de asigurare sunt verificate si ce spune compania (Video)

Potrivit acelorasi surse, angajatii care au incheiat cele mai multe polite au fost recompensati de conducerea Omniasig cu vacante la hoteluri de cinci stele din Turcia, fiind vorba de aproximativ 50 de persoane.

Aproape 340 de persoane sunt cercetate penal pentru abuz in serviciu si fals intelectual, in dosarul politelor de asigurare, dupa ce ar fi falsificat peste 11.670 de polite de asigurare facultative, a anuntat, miercuri, comisarul sef Catalin Ionita, seful Directiei de Investigare a Fraudelor.

Ionita a precizat ca dintre cele aproape 340 de persoane, 292 sunt inspectori, brokeri si agenti de asigurari si 47 sunt directori.

"Discutam despre antedatarea unor polite de asigurare a locuintelor, fiind identificate 11.671 de astfel de polite. Exista suspiciuni privind infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, fiind inceputa urmarirea penala in cauza. Pana in aceasta faza a anchetei, prejudiciul a fost stabilit la 400.000 de euro", a precizat Ionita.

El a mai spus ca o prioritate este, in acest moment, recuperarea prejudiciului, drept pentru care bunurile persoanelor si firmelor implicate vor fi puse sub sechestru.

Dosarul Omniasig: Aproape 300 de persoane sunt audiate - prejudiciu de 400.000 de euro

Aproape 300 de angajati ai Omniasig au fost audiati, la inceputul lunii iunie, in ancheta privind falsificarea unor polite de asigurare facultative. Prejudiciul produs in acest caz a fost evaluat la aproximativ 400.000 de euro, dar anchetatorii suspecteaza ca suma este mult mai mare.

Procurorii si politistii au facut, in 14 mai, 49 de perchezitiile la sedii centrale si la sucursale ale Omniasig din Bucuresti si din toate judetele. Anchetatorii au ridicat atunci inscrisuri si au audiat mai multe persoane.

Anul trecut, subscrierile Omniasig au scazut cu 14,2% fata de 2012, la 881,1 milioane de lei, pe fondul reducerii veniturilor din polite RCA si CASCO cu 11,5%, respectiv 33,1%.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...