O alta societate de asigurari are probleme financiare - Ce masuri iau autoritatile

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 12:53
4566 citiri
O alta societate de asigurari are probleme financiare - Ce masuri iau autoritatile
Foto: City Insurance

Saga din industria de asigurari din Romania continua, avand in vedere ca o alta societate a intrat in vizorul autoritatilor, din cauza problemelor financiare.

E vorba de City Insurance, al patrulea asigurator RCA in 2015, transmite Profit.ro.

Astfel, dupa un control care a avut loc in perioada noiembrie 2015 - februarie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sa declanseze procedura de redresare financiara.

Potrivit unor surse, in urma neregulilor constatate, institutia ii va amenda pe directorul general al City Insurance, Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Nastase, dar si pe directorul general adjunct si pe directorul de daune al asiguratorului.

Urmatorul pas este intocmirea unui plan de redresare, desemnarea unui auditor financiar si inventarierea tuturor dosarelor de dauna.

Totodata, City Insurance va fi obligata sa recupereze mai multe imprumuturi acordate societatilor afiliate si nu va mai putea acorda noi imprumuturi.

In urma controalelor s-a stabilit ca aceasta companie are nevoie de 155 de milioane de lei pentru a reveni pe linia de plutire.

Printre asiguratorii cu probleme se mai numara Astra, Carpatica si Euroins.

Anunt pentru romanii care au asigurari la Astra - Ce se intampla dupa 4 martie

#probleme asigurari City, #probleme financiare City Insurance, #probleme City Insurance , #asigurari