Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Piata asigurarilor Casco a scazut cu 25 la suta

Joi, 13 Mai 2010, ora 10:47
1397 citiri
Piata asigurarilor Casco a scazut cu 25 la suta
Foto: Arhiva

Piata de asigurari auto Casco a scazut cu 25 la suta in primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2009, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Din acest motiv, intreaga piata a asigurarilor din Romania a incheiat primul trimestru din 2010 cu un volum de prime brute subscrise in valoare de 2,29 de miliarde de lei, in scadere cu 5,29 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al CSA.

Cea mai buna evolutie a avut-o segmentul asigurarilor de viata, care a generat un volum de prime brute subscrise de 419,8 milioane de lei, in crestere cu 6,74 la suta comparativ cu trimestrul intai din 2009.

"Evolutia ascendenta a primelor subscrise pe acest segment de piata a fost influentata in mare masura de subscrierile pentru asigurarile de viata si anuitati legate de fonduri de investitii, care au inregistrat o crestere nominala de 42,35% fata de primele trei luni ale anului trecut.

Acest rezultat demonstreaza ca, desi conditiile macroeconomice nu au urmat tendintele estimate la inceput de an, romanii au inceput sa constientizeze importanta acestor produse de protectie si economisire-investire pe termen lung", a declarat presedintele CSA, doamna Angela Toncescu.

In primele trei luni ale acestui an, societatile de asigurari au platit sume reprezentand indemnizatii brute si rascumparari pentru cele doua categorii de asigurare (asigurari generale si asigurari viata) de 1,345 de miliarde de lei, in scadere cu 12,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#asigurari Casco, #asigurari viata, #scadere piata asigurari Casco , #asigurari