Politele RCA si cele pentru locuinta s-ar putea scumpi in curand (Video)

Vineri, 09 Mai 2014, ora 16:29
2078 citiri
Politele RCA si cele pentru locuinta s-ar putea scumpi in curand (Video)

Politele obligatorii RCA si cele pentru locuinta s-ar putea scumpi in perioada urmatoare pentru ca asiguratorii sa aiba resursele necesare pentru a achita despagubirile clientilor, a declarat noul presedinte al ASF.

"Asiguratorii cu tarife medii sau cei mai scumpi nu sunt nebuni. Dar ei au o conduita interna care nu le permite sa vanda mai ieftin. Distorsiunile din cota de piata vin din conduita organizationala a unor asiguratori. (...) RCA este parte dintr-o competitie neloiala in piata prin care nivelul tarifelor a scazut cu mult sub nivelul riscului potential.

Daca tarifele RCA au scazut asa de mult in piata pe considerente de cota de piata, atunci tarifele RCA trebuie sa isi revina ca sa acopere riscurile potentiale si sa asiguram plata despagubirilor clientilor asigurati", a spus Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, intr-o conferinta de presa, relateaza Mediafax.

Potrivit acestuia, asiguratorii trebuie sa isi stabileasca nivelul rezervelor in functie de riscurile asumate si sa fie solvabile.

"Pe noi, ca institutie, nu ne intereseaza politica de pret adoptata de asiguratori in privinta RCA. Daca respectarea acestor criterii va avea ca efect cresterea tarifelor la RCA, atunci asta este situatia. Noi urmarim ca societatile sa aiba resursele necesare sa achite despagubirile clientilor", a adaugat Negritoiu.

Saptamana viitoare va fi discutat in cadrul ASF un proiect privind politele RCA-CASCO.

Masina distrusa de grindina sau ploi? Cum te ajuta meteorologii sa o repari gratis

Seful ASF a mai precizat ca exista o situatie similara si in cazul politelor obligatorii pentru locuinte, emise de PAID Romania.

In contextul in care activitatea seismica din zona Vrancei s-a intensificat in ultima perioada, este asteptata o crestere a costurilor de reasigurare, ceea ce ar putea duce si la scumpirea tarifelor.

"Exista o initiativa de reasezare si reorganizare a PAID Romania. Stim ce informatii sunt in piata si sunt elemente la care ne uitam", a mai spus Negritoiu.

Anul trecut, piata asigurarilor generale si de viata a atins 8,29 miliarde de lei, cu 0,4% mai mult fata de 2012, potrivit datelor ale Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#scumpire polite RCA, #scumpire polita locuinta, #tarif RCA, #asigurare obligatorie locuinta , #asigurari