Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta, despre ajutoarele pentru sinistrati: Nu vreau ca mesajul sa fie "nu va asigurati, intervine Guvernul"

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 14:27
1918 citiri
Ponta, despre ajutoarele pentru sinistrati: Nu vreau ca mesajul sa fie "nu va asigurati, intervine Guvernul"
Foto: Realitatea TV

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor ramane o lege buna, iar decizia guvernului de a acorda ajutoare financiare sinistratilor din Galati care au ramas fara locuinte in urma inundatiile nu ar trebui sa transmita proprietarilor un mesaj gresit.

"Legea care prevede obligativitatea proprietarilor de a depune o asigurare minima e totusi o lege buna, si nu as vrea ca mesajul sa fie 'Nu va faceti asigurari, ca intervine guvernul intotdeuna'. Intervine guvernul cand poate", a spus Ponta inainte de sedinta de guvern de miercuri.

Premierul a precizat ca sunt luate primele seturi de masuri de ajutorare a celor care au avut de suferit in urma intemperiilor din Galati, o prima evaluare ridicandu-se la 25 de milioane de lei. Potrivit oficialului, ajutoarele nu vor fi acordate doar in bani, ci in forma in care au nevoie primarii din localitatile afectate, ca materiale de constructii, de exemplu.

Ponta a mai mentionat ca "in judetele respective nu s-a mai facut o lucrare de amenajare din vremea lui Ceausescu. (...) E vorba de bani multi, dar trebui sa gasim solutii".

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a anuntat ca sinistratii din Galati care au ramas fara locuinte vor beneficia de ajutoare financiare de la Guvern pentru repararea sau refacerea locuintelor avariate de inundatiile recente.

Inundatii in Galati: Bucatari ai armatei, trimisi sa le gateasca sinistratilor

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate si aproape 1.800 de case au fost afectate de inundatiile produse in ultimele zile in 39 de localitati din judetul Galati, potrivit unui bilant prezentat duminica, la Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Ponta asigurari locuinte sinistrati, #Ponta ajutoare sinistrati Galati, #inundatii Galati , #asigurari