Scandalul Omniasig: Seful asociatiei brokerilor de asigurari reactioneaza - ce vrea de la Parchet

Joi, 15 Mai 2014, ora 14:24
3190 citiri
Scandalul Omniasig: Seful asociatiei brokerilor de asigurari reactioneaza - ce vrea de la Parchet

Presedintele asociatiei brokerilor de asigurari, Bogdan Andriescu, a cerut Parchetului General sa lamureasca mai repede situatia in dosarul referitor la societatea Omniasig, in care directorul general si alti 40 de sefi sunt audiati in legatura cu suspiciunile de abuz in serviciu si de fals intelectual.

"Politele au fost emise de Omniasig, nu exista nici cea mai mica indoiala cu privire la onorarea obligatiilor societatii ce decurg din emiterea acestor polite. Efectul e stiut, scaderea increderii in sistem. Ar trebui ca Parchetul sa clarifice urgent situatia", a precizat Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR) pentru Ziare.com.

Perchezitii la Omniasig: Ce polite de asigurare sunt verificate si ce spune compania (Video)

Procurorii au efectuat, marti, "perchezitii simultane in 49 de sedii centrale si sucursale ale unei societati de asigurare, situate pe raza municipiului Bucuresti si a tuturor judetelor din tara", a transmis Parchetul General.

Ulterior, seful Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) a confirmat, intr-o conferinta de presa, ca societatea vizata este Omniasig. Mai mult, el a spus ca verificarile au ca obiect toate tipurile de polite de asigurari.

Reprezentantul IGPR a precizat ca s-a inceput urmarirea penala in acest dosar, iar valoarea prejudiciului nu a fost stabilita inca, insa surse judicare au declarat pentru Mediafax ca acesta ar fi evaluat la un milion de euro.

In urma controalelor, directorul general al Omniasig, Mihai Tecau, si alti peste 40 de sefi au fost dusi la audieri de procurori, miercuri, unii dintre ei in calitate de martori. Acuzatiile care li se aduc sunt de abuz in serviciu si fals intelectual.

Primele informatii arata ca o modalitate prin care ar fi actionat suspecti ar fi fost urmatoarea: erau intocmite politele de asigurare, clientul platea si primea fizic polita, dar ea nu era inregistrata in sistem nici de catre firma de asigurari si nici de catre intermediar, respectiv broker de asigurare. Mai mult, unele dintre politele care erau inregistrate in sistem ajungeau sa fie sterse.

Omniasig este a patra firma de asigurari din Romania, cu o cota de piata de 10%. Societatea a incheiat anul trecut polite in valoare de aproximativ 900 de milioane de lei.

Ce sustine compania

Reprezentantii Omniasig au informat ca unicul obiect al investigatiilor procurorilor a vizat situatia politelor de asigurare impotriva dezastrelor (PAD) emise in a doua jumatate a anului 2013.

"Unicul obiect al actiunii de verificare desfasurata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul Omniasig este situatia politelor de asigurare de locuinte emise de compania noastra in a doua jumatate a anului 2013, respectiv in perioada de intrare in valabilitate a politelor PAD.

Compania noastra va colabora pe deplin si va pune la dispozitia autoritatilor toate documentele si informatiile solicitate. In acelasi timp, am demarat o investigatie interna pentru a lamuri in intregime aceasta situatie", se precizeaza intr-un comunicat al institutiei.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va avea o conferinta de presa pe acaeatsa tema, miercuri, la ora 16.00.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Omniasig scandal asigurari, #scandal Omniasig, #Omniasig asigurari , #asigurari