Statul american va iesi din actionariatul AIG

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 16:37
2521 citiri
Statul american va iesi din actionariatul AIG
Foto: Arhiva

Trezoreria americana isi va vinde restul de actiuni pe care le detine in compania de asigurari American International Group (AIG), marcand exit-ul sau din actionariatul firmei, dupa ce, in urma cu patru ani, a finantat-o cu 182 de miliarde de dolari.

Vanzarea va aduce un profit contribuabililor americani, un lucru considerat aproape imposibil in urma cu patru ani, relateaza Reuters.

AIG a fost salvata de statul american fix inainte de a fi obligata sa-si declare falimentul, in septembrie 2008, dupa ce pierderile cauzate de investitiile riscante in derivate au crescut. Compania a fost ajutata de stat la putin timp dupa ce banca Lehman Brothers daduse faliment, iar Merrill Lynch se vanduse catre Bank of America.

Membrii Congresului american au cerut demisia secretarului Trezoreriei, Timothy Geithner, dupa ce s-a dezvaluit ca AIG a platit bonusuri de retentie in valoare de 165 de milioane de dolari angajatilor din divizia care a inregistrat piederi.

De asemenea, compania a tranferat peste 90 de miliarde de dolari din imprumutul de stat catre diverse banci europene si americane, inclusiv Goldman Sachs, Deutsche Bank si Barclays.

Pentru a iesi din actionariat, Trezoreria va lansa o oferta publica pentru cele 234,2 milioane de actiuni ramase, la un pret de 32,50 de dolari/unitate. Astfel, ar putea aduce 7,61 de miliarde de dolari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#iesire actionariat SUA AIG, #vanzare actiuni AIG SUA , #asigurari