Cine este mostenitoarea averii L'Oreal, care a devenit cea mai bogata femeie din lume?

Sambata, 23 Septembrie 2017, ora 19:40
18720 citiri
Cine este mostenitoarea averii L'Oreal, care a devenit cea mai bogata femeie din lume?
Foto: Arhiva Ziare.com

Francoise Bettencourt-Meyers, in varsta de 64 de ani, a mostenit vastul imperiu L'Oreal dupa moartea mamei sale, Liliane Bettencourt, astfel ca a devenit cea mai bogata femeie din lume.

De vineri, ea gestioneaza o avere de 42,3 miliarde de dolari, potrivit estimarilor Bloomberg.

Bettencourt a murit la varsta de 94 de ani si era cea mai bogata femeie de pe planeta.

Familia sa, care a fondat grupul L'Oreal, are 33% din actiunile companiei, care valorau 107,5 miliarde de dolari in mai 2017.

Afacerile au mers bine, iar rezultatele financiare vorbesc de la sine.

L'Oreal a raportat pentru primul trimestru al acestui an vanzari la nivel global de 7,04 miliarde de euro, in crestere cu 4,2% fata de perioada similara a anului precedent.

Tatal lui Bettencourt, Eugene Schueller, a fondat compania in 1907, iar dupa ce acesta a murit, ea a ramas cu averea, caci era singura mostenitoare.

Similar, Francoise Bettencourt-Meyers, care conduce firma de investitii a familiei, a mostenit la randul sau averea mamei sale, asa ca trebuie sa primeasca cel putin jumatate din proprietatile acesteia, printre care se numara o vila intr-o suburbie din Paris, o casa pe Brittany Coast si o insula in Sicilia.

Dar haideti sa vedem cum arata viata lui Bettencourt-Meyers, potrivit informatiilor adunate de Business Insider.

Ea s-a nascut la 10 iulie 1953.

Potrivit WealthX, este presedintele fundatiei familiei, Bettencourt Schueller Foundation, care gestioneaza active in valoare de 683 de milioane de dolari, potrivit datelor publicate in 2010.

Ea a publicat o serie de carti despre mitologia greaca si relatile dintre crestini si iudei.

Este maritata cu Jean-Victor Meyeres, nepotul unui rabin care a fost omorat de nazisti in lagarul de la Auschwitz.

La inceput, mariajul lor a fost unul controversat, caci bunicul ei, Eugene Schueller, a fost judecat pentru colaborarea cu regimul nazist.

Insa lista lucrurilor controverate in care e implicata familia sa nu se opreste aici.

In 2008, Bettencourt-Meyers a depus o plangere impotriva lui Francois-Marie Banier, un cunoscut fotograf francez si un apropiat al mamei sale.

Ea l-a acuzat ca a profitat de starea mentala precara a acesteia pentru a obtine donatii in valoare de un miliard de dolari, sub forma de bani gheata, cadouri scumpe, opere de arta si asigurari.

Situatia a creat o ruptura intre cele doua. Mama si fiica s-au impacat abia dupa ce Bettencourt-Meyers a renuntat la proces in 2010.

Ulterior, in 2011, un judecator a decis ca senioara nu mai era apta din punct de vedere mental pentru a gestiona uriasa avere a familiei, astfel ca aceasta sarcina a revenit fiicei si nepotilor.

De atunci a fost in tutuela lor, iar in 2012 a fost inlaturata din boardul L'Oreal si inlocuita cu Jean-Victor Meyers.

Dupa moartea mamei sale, ea a tinut sa sublinieze angajamentul si loialitatea fata de L'Oreal. "In acest moment dureros pentru noi as vrea sa reiterez, in numele familiei noastre, daruirea noastra totala si loialitatea fata de L'Oreal", a precizat Bettencourt Meyers intr-un comunicat remis presei.

#cea mai bogata femeie lume, #Francoise Bettencourt Meyers, #mostenitoarea Loreal, #avere mostenitoare Loreal , #avere