Un fost functionar al ANAF nu poate justifica o avere de peste 96.000 de euro

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 12:33
7797 citiri
Un fost functionar al ANAF nu poate justifica o avere de peste 96.000 de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Un fost functionar care a lucrat la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu poate justifica o avere de peste 96.000 de euro.

"Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 413.203 de lei (96.500 de euro), intre averea dobandita si veniturile realizate, in perioada 9 ianuarie 2004 - 31 decembrie 2010, de catre Nicolae Adrian Gavrila, fost consilier superior in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Coordonare Inspectie Fiscala", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ANI.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate, in perioada 9 ianuarie 2004 - 31 decembrie 2010, de catre persoana vizata.

"Nicolae Adrian Gavrila a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza, insa acesta nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere", se mai arata in comunicatul ANI.

ANAF verifica marile averi

ANAF a demarat o o campanie de verificare a averilor mari in 2013 si s-a stabilit lista persoanelor cu diferente semnificative intre veniturile estimate pe baza situatiei fiscale personale si cele declarate organelor fiscale (PFAM).

Amnistie fiscala pentru bogatasii care si-au ascuns averile

Autoritatile au inclus in PFAM un numar de 336 de persoane, iar in 2015 au fost finalizate verificarile fiscale in cazul primelor 10 persoane din acest grup.

In urma acestor controale au fost descoperite venituri nedeclarate in valoare totala de 86.948.321 de lei.

Conform legii, ANAF verifica situatia fiscala personala care ar trebui sa reflecte raportul dintre veniturile declarate si cheltuielile unei persoane.

Daca diferenta dintre acestea depaseste 10%, dar nu este mai mica de 50.000 de lei, cel investigat trebuie sa justifice provenienta banilor sau a patrimoniului. In caz contrar, suma este impozitata cu 16%. In unele cazuri, in care sursele sunt ilegale, pot fi sesizate institutiile abilitate.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#fost functionar ANAF avere nejustificata, #fost functionar ANAF avere, #avere nejustificata ANAF , #avere