Ziare.com

100 de romani dau in judecata Volksbank pentru comisioane abuzive

Luni, 09 August 2010, ora 07:50

   

100 de romani dau in judecata Volksbank pentru comisioane abuzive
Nemultumiti de faptul ca li se percepe in continuare comisionul de risc, chiar daca el a fost declarat ilegal de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), peste 100 de clienti ai Volksbank Romania, a treia banca din Romania dupa valoarea activelor, se pregatesc sa actioneze banca in judecata.

Comisionul respectiv trebuia eliminat incepand cu data de 1 iunie, insa clientii sustin ca li se percepe in continuare si ca, in urma valului de plangeri care a ajuns la ANPC, banca intentioneaza sa-i schimbe doar denumirea, in "comision de administrare".

Comisionul cu pricina este de 0,165% aplicat la soldul creditului, platibil lunar, in zilele de scadenta, pe toata durata de derulare a contractului de credit. Petitionarii cer eliminarea acestei taxe, precum si rambursarea tuturor sumelor percepute pana in prezent.

Potrivit unei petitii adresate Ziare.com de clientii nemultumiti, unii dintre acestia au refuzat sa mai plateasca comisionul, achitand numai dobanda si principalul (rata propriu-zisa), insa au fost reclamati de banca la Biroul de Credit, ca fiind restantieri.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Comisionul de risc reprezinta o interpretare unilaterala si abuziva a conditiilor si clauzelor contractuale si, de asemenea, contravine OUG 50/2010, art. 35 lit. b) si art. 36", se arata in solicitarea trimisa catre Volksbank Romania.

In afara de comisionul de risc, clientii solicita eliminarea si a altor clauze pe care ei le considera abuzive. Pentru aceleasi clauze, 19 clienti ai bancii au obtinut deja castig de cauza in instanta, in luna mai a acestui an.

Cu toate ca un client al unei banci poate sa actioneze in judecata banca si pe cont propriu, avocatii specializati in domeniu ii sfatuiesc sa sesizeze mai intai ANPC.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6935 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pentru ca anpc trateaza problema mult mai putin ca bnr care trebuie sa vegheze

ca activitatea unei banci sa fie in conformitate cu legea
bnr are posibilitatea de a aplica adevaratele sanctiuni

 

comision nou?

Transformarea comisionului de risc in comision de administrare nu inseamna cumva, de fapt, introducerea unui nou comision pe parcursul derularii contractului de credit? Acest lucru este legal?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor