Ziare.com

ANAF a inceput sa execute silit bancile cu actionariat strain

Luni, 01 August 2011, ora 13:49

   

ANAF a inceput sa execute silit bancile cu actionariat strain
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat procedurile de executare silita pentru o serie de banci cu actionariat strain, care activeaza pe piata romaneasca.

Astfel, pe data de 30 iunie 2011, mai multe banci de pe piata romaneasca inregistrau obligatii restante la bugetul de stat. Pe langa banci, pe lista ANAF se afla si societatile de leasing care apartin tot unor banci mari din afara.

Pe aceeasi lista se afla si Banca Romaneasca, membra a Grupului National Bank of Greece, insa cu o suma mai mica, de numai 500 de lei. Proceduri de executare silita au incept si la Volksbank Romania, pentru o datorie de 41.000 de lei.

Desi Capital sustine ca, la sfarstul lunii iunie, s-a inceput procedura de executare silita si a Millennium Bank pentru o datorie la bugetul de stat in valoare de 8.000 de lei, reprezentantii bancii au insa o alta parere.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Ca urmare a unor articole aparute in mass-media, precizam ca Millennium Bank nu are datorii la bugetul de stat. Suma de 8.000 de lei reprezinta o amenda aplicata de catre ITM Cluj unei sucursale a Millennium Bank in data de 23 iunie 2010. Amenda a fost achitata de banca in termen de 48 de ore", se arata intr-un comunicat al institutiei remis Ziare.com.

Pe lista marilor contribuabililor care inregistrau obligatii restante la bugetul de stat la data de 30 iunie 2011 este Bank Leumi Romania, la care datoriile se ridica la 159.997 de lei. Banca a depus insa cereri de compensare, care se afla in curs de solutionare, astfel ca nu au fost incepute procedurile de executare silita.

Procedura de executare silita s-a mai inceput si in cazul societatii Bavaria Leasing, firma ai carei asociati sunt Daniel Daianu, Michael Horst Schmidt si Romulus Valeriu Patriciu, fratele omului de afaceri Dinu Patriciu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2964 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca nu ar fi de ris........

Auzi ! Executare silita pentru 500 lei...8000 lei....Ba ! nu va e rusine sa faceti Tam-Tam ? Bancile nu vor sa plateasca restante de 500 lei,dar in acelasi timp va scoate din buzunare bani pentru comisioane aiuritoare,nelegale si pentru care guvernantii nu va protejeaza. Smecheria consta in faptul ca acesti incompetenti care ne conduc,vor sa creeze o falsa perceptie a situatiei.Ca vezi doamne,ei,se lupta pentru recuperarea unor sume ....din principiu. Ca sa recuperezi 500 lei se cheltuesc pe avocati si tot tacimu,poate 50.000 lei. Asta da ! afacere .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor