Angajatul unei banci din Bucuresti ar fi furat bani din contul unui client pentru a-si cumpara BMW X5

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 13:39
8726 citiri
Angajatul unei banci din Bucuresti ar fi furat bani din contul unui client pentru a-si cumpara BMW X5

Angajatul unei banci din Bucuresti a furat aproape 570.000 de lei din contul unui client pentru a-si cumpara un autoturism marca BMW X5, iar acum este urmarit penal de catre DIICOT.

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca suspectul S.C.R, angajat al unei banci din Bucuresti, a solicitat emiterea unui nou token in numele unui client, apoi a accesat fara drept contul clientului, dispunand trei transferuri bancare neautorizate", sustin anchetatorii intr-un comunicat remis luni de DIICOT.

La inceputul lunii ianuarie, salariatul institutiei bancare a facut un transfer de 200.000 de lei din contul unei persoane, motivul declarat al tranzactiei fiind plata contravalorii unui imobil, despre care s-a stabilit ca nu exista in realitate.

Ulterior, angajatul a mai facut doua transferuri, unul de aproape 50.000 de lei si altul in valoare de circa 318.000 de lei, din contul aceluiasi client.

El a retras din cont cea de-a treia transa "pentru a achizitiona un autovehicul BMW X5, care a intrat in posesia lui, in baza unor acte de imputernicire intocmite in fals in numele clientului al carui cont l-a fraudat".

Mai mult, angajatul bancii mai este suspectat ca ar fi falsificat o adeverinta prin care a scapat de cinci credite obtinute pentru interese personale.

Procurorii DIICOT au facut mai multe perchezitii domiciliare in Ilfov si Ploiesti in acest caz. Pe numele barbatului a fost emis un mandat de aducere, el urmand sa fie audiat de catre procurorii bucuresteni.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#angajat banca furat bani, #urmarit penal furat bani, #furat bani cont client , #banci