Aplicatie de introdus codul PIN cu privirea, dezvoltata de studenti romani

Luni, 16 Iunie 2014, ora 20:58
2736 citiri
Aplicatie de introdus codul PIN cu privirea, dezvoltata de studenti romani

O echipa formata din sase studenti ai Facultatii de Matematica-Informatica de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca a creat o aplicatie prin care se poate introduce codul PIN la bancomate doar cu privirea.

"Prin aplicatia SecurEye ne adresam sistemelor de securitate, incepand cu ATM-urile bancilor, dar aceasta poate fi extinsa si la sisteme de securitate a unor locuinte. Aplicatia noastra preia coordonatele la care se uita o persoana pe un ecran de la un dispozitiv de urmarire a privirii si, in functie de imaginea pe care o vede aceasta, calculam pe ce numere vrea sa apese.

O persoana care ajunge in fata unui bancomat pentru a scoate banii priveste ecranul pe care sunt cifrele, fixeaza cifrele codului PIN si primeste acceptul in sistem, fara a mai folosi mainile. Este o aplicatie prin care se evita frauda la ATM-uri, pentru ca un eventual hot nu vede codul PIN tastat", a declarat Anca Davidel, membru al echipei, citata de Mediafax.

Studentii aflati in anul al treilea au dezvoltat aplicatia in 18 ore, in cadrul unui maraton de programare, desfasurat in cadrul evenimentului Techsylvania.

Aplicatia vine impreuna cu un dispozitiv de urmarire a privirii, numit "The Eye Tribe Tracker", care costa 99 de dolari.

"Urmarirea privirii este un proces care foloseste senzori pentru a localiza caracteristici ale ochiului si a estima unde anume se uita fix o persoana, asa numitul punct al privirii. Tehnologia se bazeaza pe iluminarea cu infrarosu si foloseste modele matematice avansate pentru a determina punctul privirii. Bancile ar trebui sa investeasca in aceste dispozitive care sa fie instalate pe bancomate. Nu este o investitie majora.

(...) Toata partea de logare si de pornire a aplicatiei, cu tot cu inregistrarea codului PIN si mesajul de deblocare, dureaza sase secunde. E un timp foarte scurt. Distanta dintre ochi si ecran este de circa 65 de centimetri", a mai spus Anca Davidel.

Ceilalti cinci studenti care fac parte din echipa sunt Ioan Lup, Gereb Istvan, Lorand Ignat, Ovidiu Rosu si Lucian Ziman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#PIN bancomate privire, #introducere PIN bancomate , #banci