Banca de vanzare la un euro - ce primeste in schimb

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 13:05
2374 citiri
Banca de vanzare la un euro - ce primeste in schimb
Foto: Arhiva

Unitatea Raiffeisen Bank din Ungaria ar putea fi cumparata de banca locala Szechenyi Bank, detinuta partial de stat, pentru o suma infima, de doar un euro.

Potrivit presei din tara vecina, citata de Portfolio.hu, miercuri va fi organizata o intalnire in acest sens intre conducerea bancii si Guvern.

Daca Raiffeisen Bank accepta intelegerea, atunci tranzactia s-ar putea finaliza pana la finalul anului.

Ungaria, in ofensiva fata de bancile austriece: Erste si Raiffeisen, in vizorul statului

Publicatia Napi.hu a precizat ca Szechenyi Bank va plati un euro pentru aceasta banca, ce are active de peste 100 de ori mai mari, insa statul isi va asuma toate pierderile, datoriile si creditele neperformante ale unitatii ungare ale Raiffeisen, astfel ca austriecii pot iesi linistiti dintr-un sistem bancar haotic.

Reprezentantii institutiei austriece au confirmat ca au primit oferte pentru vanzarea subsidiarei locale, insa nu au dorit sa dea mai multe detalii.

Raiffeisen Bank Ungaria are active totale de 111 ori mai mari ca cele ale Szechenyi Bank, iar austriecii au platit taxe la stat care au o valoare mai ridicata decat intreg capitalul bancii maghiare.

Szechenyi Bank are ca actionar majoritar compania imobiliara si de management de active T&T Ingatlanforgalmazo es Vagyonkezelo, cu puternice legaturi cu seful Agentiei Guvernamentale de Gestionare a Datoriei Istvan Torocskei. Banca este detinuta in proportie de 49% de catre stat.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#banca vanzare un euro, #Raiffeisen vanzare Ungaria, #banci austriece Ungaria, #vanzare banci Ungaria, #banci Ungaria , #banci
Comentarii
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Fratilor, este groasa!!! Citi dintre voi pot recita, fara greseala,