Banca mama a Bancpost vinde sucursala din Turcia

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 15:26
1966 citiri
Banca mama a Bancpost vinde sucursala din Turcia
Foto: Arhiva

EFG Eurobank, care controleaza in Romania Bancpost, isi vinde sucursala din Turcia, Eurobank Tekfen, catre Burgan Bank din Kuwait, tranzactia ridicandu-se la suma de 355 de milioane de dolari, care va ajuta grupul elen sa isi consolideze capitalul.

Burgan, banca comerciala parte a companiei Kuwait Project, va absorbi, totodata, imprumuturi in valoare de 280 de milioane de dolari acordate de EFG sucursalei din Turcia, ca parte a intelegerii.

"Banca a semnat un acord cu EFG Eurobank pentru a cumpara o participatie de 99,26% din actiunile creditorului turc Eurobank Tekfen pentru 99 de milioane de dinari kuweitieni", a spus Burgan intr-un comunicat, informeaza Reuters.

Potrivit unor surse citate de Reuters saptamana trecuta, vanzarea este iminenta, iar Burgan va oferi Eurobank Tekfen suma de 350 de milioane de dolari.

Eurobank Tekfen, rezultatul unui parteneriat intre EFG Eurobank, a doua cea mai mare banca greceasca, si compania turceasca Tekfen Holding, a fost scoasa la vanzare in iulie anul trecut.

Tekfen Holding a semnat o intelegere cu EFG Eurobank Holding in vederea vanzarii unei participatii de 29,26% din Eurobank Tekfen catre Eurobank Holding sau catre alt cumparator potential, a spus Tekfen, luni, intr-un comunicat.

Vanzarea vine in conditiile in care bancile grecesti, afectate de criza datoriilor suverane a tarii, urmaresc sa isi imbunatateasca baza de capitalizare pentru a face fata recesiunii prelungite si a imprumuturilor neperformante.

Pe de alta parte, investitorii din Golf privesc Turcia ca o tinta naturala in conditiile tensiunilor din Orientul Mijlociu si a crizei datoriilor in Europa si America de Nord.

Vanzarea va ridica rata de capitalizare a EFG Eurobank cu aproximativ 60 de puncte de baza sau cu aproximativ 300 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor bancii.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#EFG Eurobank sucursala Turcia, #vanzare unitate banca, #Bancpost suscursala EFG Eurobank , #banci