Bancherii primesc in continuare prime record, in ciuda crizei

Duminica, 07 Noiembrie 2010, ora 18:43
1834 citiri
Bancherii primesc in continuare prime record, in ciuda crizei
Foto: Financiarul

Bancherii si dealerii primesc in continuare prime si salarii grase, in ciuda crizei care a afectat toate sectoarele economiei, si despre care multi economisti spun ca a pornit din domeniul bancar.

Daca anul trecut, sefii de stat de la G20 au decis sa impuna prudenta in acordarea primelor, bancile nu doresc insa sa reduca veniturile celor mai buni oameni, care aduc profituri enorme.

Richard Lambert, directorul confederatiei patronilor din industrie din Marea Britanie, a avertizat ca practicile bancilor pot fi extrem de periculoase, arata Wall Street Journal.

"Aceasta combinatie exceptionala de circumstante va avea nevoie de actiuni delicate, este de preferat ca institutiile globale sa actioneze colectiv, in ceea ce priveste primele, si sa reziste tentatiei de a da prime ilegal", a spus Lambert.

Acesta a descris relatiile dintre banci si politicieni ca fiind "un dialog al surzilor", deoarece politicienii indeamna la prudenta, iar bancherii primesc in continuare prime importante, informeaza The Daily Mail. Lambert adauga ca, in conditiile in care bancile actioneaza ca pana in prezent, vor parea "arogante si rupte de realitate" si va fi greu de aparat industria de unele intruziuni politice "stangace si contraproductive".

Cu toate ca, la unele institutii financiare, veniturile bancherilor au scazut, reducerile nu sunt pe masura cererilor, iar unele banci se vad obligate sa plateasca in continuare prime, in ciuda performantelor slabe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#prime bancheri, #prime bancheri banci , #banci
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
Pai, daca nu sint premiati, isi iau singuri - sint cu mina in cas oricum.