Bancile americane ar rezista unei crize severe

Vineri, 08 Martie 2013, ora 11:56
2073 citiri
Bancile americane ar rezista unei crize severe
Foto: Arhiva

Bancile americane au destul capital propriu pentru a trece peste o criza economica severa, potrivit Rezervei Federale, care a efectuat un test de stres anual.

Din cele 18 banci majore testate, 17 au indeplinit toate conditiile cu succes, singura care nu a trecut testul de stres fiind Ally Financial, controlata de guvern, fosta divizie financiara a General Motors, relateaza BBC News.

Morgan Stanley, cu un nivel al capitalurilor proprii de 5,7 la suta, si Goldman Sachs, cu 5,8%, au fost pe ultimele doua pozitii din clasament.

"Cele mai mari banci din tara au continuat sa-si imbunatateasca abilitatea de a rezista unui scenariu economic extrem de nefavorabil si sunt, impreuna, intr-o pozite mult mai buna decat inaintea crizei financiare", se arata intr-un comunicat.

Bancile au fost testate folosindu-se un scenariu in care rata somajului ar ajunge la 12,1 la suta, preturile ar scadea cu 50 de procente, iar preturile proprietatilor imobiliare s-ar diminua cu peste 20%, in timp ce societatile ar inregistra scaderi masive pe burse.

"In cazul acestui scenariu, pierderile prognozate ale celor 18 banci ar totaliza 462 de miliarde de dolari, in noua luni", potrivit oficialilor Revervei Federale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#banci americane test stres, #capital propriu banci americane , #banci