Ziare.com

Bancile austriece si-au redus expunerea in Romania - vezi cu cat

Luni, 06 Februarie 2012, ora 16:36

   

Bancile austriece si-au redus expunerea in Romania - vezi cu cat
Bancile austriece si-au redus expunerea, in 2011, cu peste 500 milioane de euro in Romania, potrivit datelor Bancii Nationale.

"Expunerea bancilor austriece era de 9,552 miliarde euro la 31 decembrie 2010, fata de 9,035 miliarde euro la finele lui 2011", ceea ce inseamna o retragere de capital de 517 milioane de euro, a precizat Nicolae Cinteza, directorul directiei de supraveghere bancara din BNR, citat de Capital.

In total, reducerea expunerilor bancilor-mama in Romania este de 4 milioane de euro, cauzata, cel mai probabil, de majorarile de capital cerute de BNR in trimestrul III din 2011.

"Totalul surselor atrase de sistemul bancar romanesc de la bancile-mama la data de 31 decembrie 2011 a fost de 18,934 miliarde euro, fata de 18,938 miliarde euro la aceeasi data din 2010", a adaugat Cinteza.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In plus, atat BCR, cat si Raiffeisen Bank, cele doua institutii creditoare cu capital austriac, au anuntat ca bancile lor mama nu si-au redus expunerile pe Romania.

Din totalul sumei atrase de sucursalele din Romania de la institutiile financiare din tara de origine, 67,4% reprezinta pasive externe plasate in Romania pe termen mai mare de un an.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1491 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

moner

Dupa ce ca au inghitit o groaza de bani din bugetul statului, bancile isi restrang capitalul ca prea multe banci in Romania strica.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor